През последните седмици Преслава споделя доста кадри от своите задгранични пътувания. След италианската столица Рим дойде ред на Истанбул. По всичко личи, че певицата си прекарва страхотно и глези сетивата си.

В ежедневните Инстаграм истории на добричлийката се редят забележителности, маси отрупани с вкусотии, зашеметяващи гледки от Босфора и златни съкровища от музеите… за малко да забравим широко обсъжданата снимка без грим. Тези тривиални истории ще ги пренебрегнем, защото идва нещо много по-интересно, констатират от LifeOnline.bg.

Един специфичен кадър привлече вниманието ни. И ако беше само снимчицата, нямаше да има никакъв проблем, но текстa към фотоса, който певицата беше добавила си е истински гаф. Скандалното стори показва арт инсталация посветена на жените жертви на домашно насилие и загубили живота си при такова. Тя представлява 440 чифта обувки висящи от фасадата на сграда в Истанбул. Туристи от целия свят вадят телефоните си и снимат на пръв поглед обичайния контраст в архитектурата на мегаполиса.

Обувките са дамски, но поводът не е нито весел, нито повод за празник. Става дума за насилие, а 440 е броят на жените, убити от съпрузите си през миналата година в Турция. Преси щракна инсталацията и въодушевено написа върху снимката „Обувки да искаш“, а текстът бе придружен от хилещ се емотикон. С този кадър Преслава се подигра с жените жертви на домашно насилие и загубили смъртта си от ръката на мъж.

Този своеобразен възпоменателен паметник е сниман стотици хиляди пъти в Инстаграм, но никой не си беше позволявал да покаже подобно неуважение към жертвите „изобразени“ в него. Сторито поседя около два часа, докато се намери някой да сигнализира на почитателката на токчета, че поста й е огромен гаф, дебелашка шега и недопустим, особенно за жена. Жена, която неведнъж е била обект на насилие по време на връзката си с предишния си приятел Георги Станоев – Малката Бирма. Та Преслава свали набързо снимката в опит да замаже гафа.

Учудени сме, че след като все пак е осъзнала какво е заснела не качи отново снимката с някакъв вид призив към жертвите и техните насилници?!