Преслава се оказала най-лошата менторка в „Гласът на България“.

Докато колегите й Данчо Караджов, Вики от „Мастило“ и Миро се обръщали почти веднага, когато чуели хубав глас, самата тя стояла до последно с гръб и се обръщала в последната секунда.

Това влияеше доста зле на кандидатите, смее се певицата. Гласчетата им изтъняваха и даже започваха да бъркат. В началото се шегувах, като не се се обръщах първа, а после реших, че това е и добър начин да проверя хладнокръвието на участника, психиката и волята му.

След като той има намерение да пее на тази сцена, да мине толкова изпитания, да реши поставените му задачи и да се катери към финала, значи трябва да има здрава психика и да е уверен в себе си. А не да се разтреперва, ако някой от журито не се е обърнал и не е започнал веднага да му ръкопляска. А ако после публиката го освирка, какво ще прави? Ще се разплаче ли?

Преслава изтеглила нервите на кандидатите и когато избирала своята група, на която тя щяла да бъде наставник.

До последно давала вид, че се колебае и чак накрая ги избирала. Те пък много се радвали, че ще бъдат нейни ученици.

Аз съм строга учителка, отсега да го знаят – предупреди тя. При мен няма кръшкане, няма не искам, няма не мога. Момчетата и момичетата, които съм избрала са добри, но искам да станат още по-добри. Нали това е целта. Да се усъвършенстват и да пеят. Няма да търпя капризи, няма да ги жаля, защото щом избират тази професия, трябва да знаят, че тя е първо труд, второ труд и трето труд. Само с талант не става. Талант без труд никой не може да развие.

Участниците от групата обаче вече са влюбени в своята наставничка и твърдят, че тя е много добър човек и добър учител.