Само за няколко дни името на Преслава стана все по-спрягано сред феновете на Евровизия в Европа като българският представител на песенния фестивал в Стокхолм през май. Звездата на “Пайнер” безапелационно бе определена като фаворит на българските фенове на Евровизия 2016 като набра 5413 гласа в анкетата, печелейки пред доскорошни фаворити като Жана Бергендорф и Поли Генова.

Най-влиятелният блог на евровизионните фенове в Европа - http://wiwibloggs.com вече няколко пъти публикува информации за Преслава като не спира я хвали за нейната оригиналност и популярност, както и да задава въпросите: Ще се вслуша ли БНТ в гласа на феновете като изпрати Преслава в Швеция? и Кога БНТ ще определи изпълнителя, който ще представлява България на Евровизия 2016?

Тази сряда в Пловдив, в клуб “Galaxy” от 19 часа, отново по инициатива на феновете, се сформира фенклуб и среща с Преслава, на който певицата със сигурност ще сподели своите виждания за конкурса.

Питаме се дали това няма да се превърне в първия фенклуб с мотото “Преслава на Евровизия 2016”. А че Преслава заслужава да представя страната ни на международен фестивал, съмнение няма. За нейната популярност в чужбина говорят и многото международни изяви, които певицата има в Европа. Само през януари тя ще гостува в Малта и Германия. Преслава е първата изпълнителка на “Пайнер”, която ще има концерт в средиземноморската островна държава на 27 януари, а само няколко дни след това, на 30 януари, й предстои среща с феновете и концерт във Франкфурт. Ще припомним, че отново Преслава е първата и за сега единствена изпълнителка на телевизия “Планета”, която през 2015 г. имаше самостоятелен концерт в Скандинавия – в Осло, Норвегия.