Фолк дивата Преслава взе пример от много световни знаменитости, като например Мадона и прекрати концертната си дейност. Причината е повече от придвидима - певицата не иска да се излага на здравословен риск заради коронавируса, който е вече и в страната ни.

Ето какво написа пайнерката в социалната мрежа: „Скъпи приятели, бих искала да ви информирам, че отменям всичките си публични изяви за неопределен период от време. Причината за това мое решение е разпространението на така нареченият коронавирус, който вече е и в България. Това е лично мое виждане и не искам да ангажирам никой с него, както и не призовавам някой да ме последва! На фона на така създалата се ситуация в страната, при която отлагат театрални постановки, затварят кина, спортни събития се провеждат без публика и се обмисля забрана на всички мероприятия на закрито, смятам за крайно безотговорно от моя страна да продължавам да обикалям дискотеките и клубовете в цялата страна, като по този начин излагам на опасност себе си, близките ми и всички колеги и фенове, с които се срещам ежедневно. Надявам се в най-скоро време да има решение на проблема и всички да може да се върнем към обичайните си занимания. Обичам ви бъдете здрави“.

За никого не е тайна, че добричлийката е една от най-оборотните звезди в попфолка. Често графикът й с участия през силните месеци надброява над 10 изяви.

Михаела Филева също отмени концертите си, като уточни, че няма да излиза на сцената до средата на април. Засега никой от останалите певици не е последвал примера им.