13 септември, неделя. Тогава започва истинската битка между телевизиите.

Ваканцията свърши и за зрителите, които за пореден път ще трябва да превключват с дистанционното като луди между двете най-големи телевизии - Би Ти Ви и Нова. Двете медии ще се надцакват с най-очакваните риалитита „Фермата" и „ВИП Брадър". Пилотните им епизоди започват по едно и също време.

Настоящият „Биг Брадър" всъщност е само подгрявка за звездното издание, което предстои. От Нова обаче вече си патят заради лошия имидж, който този път свали драстично рейтингите на сеирджийското шоу. По тази причина телевизията дебне като луда конкуренцията на най-големия частен канал. Много отдавна от Би Ти Ви обявиха, че тяхното ново риалити ще стартира именно на 13 септември. Веднага след това продуцентите на „Биг Брадър" решиха да заложат на селска атмосфера в Къщата, за да объркат аудиторията. Вчера стана ясно и че Нова променя датата на пилотния епизод на ВИП изданието - вместо на 14 септември ще стартира на 13-и, когато и „Фермата", за да има директен сблъсък, пише "Всеки ден".

Въпреки това сериозна част от тв аудиторията вече се е спряла на шоуто по Би Ти Ви, тъй като според общественото мнение „Биг Брадър" този път е минал напълно границата на добрия вкус с излъчените простотии и окаляните хора.



Според първоначалната информация „ВИП Брадър" е заложил на Преслава, която обаче в последните дни се опитва да се отметне от влизането си в Къщата, дует „Ритон", дупнишката Мадона Сашка Васева, фолк легендата Луна. Най-големите звезди щели да приберат по 60 бона хонорар. В шоуто ще вземе участие и актуалната златотърсачка Моника Валериева. Актьорът с голямата глътка Станимир Гъмов е сред почти сигурните участници в риалитито, също и недоразумението Джорджано.

Вестникът научи от свои източници в Нова тв, че звездите трябва да чакат изненада. Те най-вероятно нямат да бъдат единствените обитатели в Къщата, там ще ги посрещне остатъкът от „простосмъртните" съквартиранти, които в момента се вихрят от екрана.

Във „Фермата" ще има хора с изключителни биографии, разкриват от екипа на предаването. Водещите Иван и Андрей са предпочели да заложат на нормалността и на факта, че българското общество не е предимно олигофрени и простаци. Всеки ден участниците ще оцеляват със селскостопански труд, а участието на зрителите ще е решаващо. Всички те ще се състезават за наградата от 100 000 лв. Предаването е разпространено в над 50 държави по света, а сега ще дебютира и в България.

В голямото приключение ще се включат 16 авантюристи. Те ще попаднат в изоставено стопанство без ток, вода, дори тоалетна и канализация. Парите ще са просто излишни хартийки. И за да успеят, трябва сами да построят всичко от нулата. В цялото това предизвикателство ще им помага Стопанинът - Георги Михайлов от село Капитан Димитриево. В продължение на три месеца той ще им дава задачи и ще оценява тяхното изпълнение. От него ще зависи дали участниците ще получат награди или не, за да живеят по-добре.