Къде може да срещне човек Златка Димитрова в разгара на лятото – плаж, море, парти? Последното, което човек би си помислил е паркинг в голям столичен хипермаркет.

Там Черната Златка, както някои наричат секси плеймейтката, е издокарана в къса прилепнала рокля в черно, бяло и сиво с убийствено деколте . Косата й вдигната на ток, сандалите – на ток.

Причината да е там е в паркинга е проста, стига да я знаеш – снимките на втората част на „Корпус за бързо реагиране“. 

Моделката чака търпеливо реда си – да гримират другите, да ги облекат. В един момент се провиква, че й е нужен гланц. После търси стилна чанта, защото снимат филм, а не не нещо втора ръка.

След минути вече приятелят й е инструктиран по телефона и трябва да донесе бляскавия аксесоар, на който тя държи.

Да, ама не, защото режисьорът Станислав Дончев – Стамбата иска снимките да не се бавят. Нямат време да чакат някаква си чанта. Все пак той е мъж, а тя – жена, разликата е повече от очевидна.

В тъмния паркинг  свети само камерата, паркиран е синия старичък бус на юнаците от Корпуса – вътре са Ивелин  Найденов, който за сцената почти не се показва, Васко Мавриков – в делова риза и дънки, и Евгени Будинов – върху сива фланела е сложил плейбойски  светлосиня риза с къс ръкав и дънки, нали го играе вечен сваляч. Ивелин е със черно-бяла блуза и неизменните очила, героят му все пак е скромен интелигент.

Гецата, Васко и Борето са се събрали пак за нови подвизи, нали са частни детективи и искат да изкарат някой лев. Този път обаче работодател им е Златка. Нейната героиня Мелани Димитрова ги наема да я спасят от преследвач.

Корпус  бързаците обаче разбират, че ги мами.  А докато снимат част от въпросната сюблимна сцена, в която става ясно, че сексапилната Мелани ги ползва за момчета за всичко, вместо за разследващи детективи, е много, много горещо.

И няма начин, когато краката на Златка се разхождат наблизо, а тя върти нацупено устни. Снимат сцената доста пъти. Режисьорът Станислав Дончев дава напътствия – „Злати, стой до маркирания знак“ или „Злати, не надничай много“, „Геца, застани пред Васко“.

Стамбата твърди, че е като Бойко Борисов, но на снимачната площадка.  Той командва парада, но сърдите няма. И опитният Евгени Будинов, и Васко Мавриков и по-неопитната в киното Златка явно слушат . 

От време на време, докато камерата не работи, пускат майтапи. Златка  нарежда на оператора: „Стой до мен!“, после пък пита притеснено :

„Как е профилът ми?!“ Дори и към екипа на Дартс нюз се обръща да разбере как изглеждат нещата отстрани.

Нещата на терен са различни – колко много дубли се правят и как не им омръзва на актьорите да повтарят репликите си и да изглеждат автентично, без да излъчват досада?! Новата звезда във втората част Ралица Паскалева, която играе приятелка на Златка, също крачи из паркинга и чака реда си, пийва диетична кола.

Още не е дошла нейната сцена, но тя е гримирана, облечена в къси дънкови панталонки и черен топ с пайети, със зелени обувки на ток. Казва, че в реалността не би се облякла така, но героинята й Дженифър си пада малко кифла. После моли да й дадат по-удобни обувки и хората от екипа й подават платформи, пак на ток, но с тигрови шарки.

Междувременно Васко Мавриков се сеща, че им трябва касов апарат. Дори и бележка трябва да издаде според сценария. Минутки и асистентите носят машинката.

Щрак, щрак и ето разписката за цената на услугите, която дължи Златка, е готова. Само че снимат сцената няколко пъти, защото все нещо не е в ред. Като на кино! Евгени забравя реплика, после Златка, Васко иска да си каже думите по-убедително.

Стамбата мъмри екипа да е тих, защото всеки шум и звук може да влезе в сцената. Моделката дори внася шеговито предложение – „Сега е моментът да извадя карта, да внеса парите по банков път и да направим реклама на някоя банка“. 

Не може да се отрече, че има бизнес нюх. А също така и че стриктно слуша указанията и е готова на повторения. Дори репетира пред Евгени Будинов,  Васко Мавриков и Ивелин без камера и на сухо, за да получи одобрението им.  Кой казва, че плеймейтките са наперени и не търпят чуждо мнение?!  Само в паузите се смее, Евгени я забавлява. Но й тя не му остава длъжна:

„Мълчи бе, Геца“, кастри го тях. Все пак им предстои още доста.

Снимките на втората част почнаха на 15 юни. Зрителите ще го видят в кината февруари месец другата година. Сега към екипа освен Ралица Паскалева се присъединяват още Китодар Тодоров и британският актьор Филип Деланси.