В събота вечерта се проведоха седем срещи, събрали елита на българските ММА бойци. Спорта набира широка популярност.

В последната среща Светлозар Савов и Багаудин Шарапутинов предложиха зрелищен и напрегнат двубой. Решението кой е победител бе оспорвано и след среща на съдийската комисия и преразглеждане на двубоя, след като беше вдигната ръката на българският боец, се оказа, че за победител е обявен руснака.

Главният съдия Любомир Геждев обясни, че първоначално е допуснал грешка като е обявил за победител Савов и каза, че застава зад второто си решение – а именно –да даде победата на Шарапутинов.

Това предизвика бурно недоволство сред присъстващите, най-малко заради това, че в края на третия рунд българинът излезе с по-добър точков актив.

Човек от залата разгневено коментира - „Вместо Христо Христов, като шеф на федерацията „Real Pain Challenge” да излезе да защити нашето момче, той се държа като страхливец. Двубоят наистина беше оспорван. Но не може първо да обявиш за победител Савов, после пък да се отметнеш.... Пълна пародия!”

Светлозар Савов отказа да коментира. Боецът, който се снима в клип на певицата Десислава, напусна разочарован родния си град Велико Търново.