В последния момент прецакват нашето момиче Нанси Карабойчева за „Мис Свят". Организаторите промениха правилата без никакво предупреждение.

От самото начало на конкурса българката беше първа в гласуването „Изборът на хората" (People’s Choice Award) на цели три сайта, които „Мис Свят" официално поддържа, пише ''Всеки ден''. Беше предвидено това да й донесе точки за крайното класиране и да я изстреля към върха. Припомняме, че за чаровната миска се събраха 12 000 гласа, които й осугириха първото място в класирането. Зад нея се нареди Мис Киргизстан, която има едва 4960 гласа. Трета остана Мис Доминикана с 3386 гласа, пише kliuki.net.

Точно преди 3 дни обаче организаторите внезапно се заявили, че тези класации няма да се взимат предвид от журито. Ще важат само гласовете, подадени през специално програма, която може да се тегли само със смартфон, твърдят от екипа на Нанси. Всяко гласуване струва 1,60 лв.

Целият щаб на „Мис България" е скандализиран, защото промяната е направена тихомълком, очевидно за да пробута определени кандидатки от по-богати страни, в които хората могат да си позволят платени съобщения и скъпи телефони. Нанси до момента е 6-та във временното класиране на „Мис Свят", но предстоят още 5 кръга до финала, който е в събота. „Това са най-важните кръгове, не се знае какво ще стане в тях", обясниха от екипа й.

На вчерашния кръг „Топ модел", в който момичетата дефилираха с официални тоалети, тя не попадна сред първите 10, макар че се представи изключително добре.