Тази година изпълнителите от "Пайнер" ще останат без концерт и официална церемония за връчване на наградите на "Пайнер".

След скандала миналата година Митко Димитров реши да потуши напрежението.

На церемонията през 2016-а Преслава взе най-желаната статуетка за "Певица на годината" за седми път. Това предизвика другата голяма звезда - Галена, да не присъства. По-късно Галя сподели в тв интервю, че повече никога няма да дойде на тази церемония, защото за нея това е безсмислено.

По този начин Пайнера спасява за пореден път Преслава да не се почувства неловко, както миналата година, когато взе само една награда, именно - за певица на годината, но се усети напрежение от липсата на Галена, която получи повече отличия, но не се появи да си ги вземе.



Ето и официалното становище от "Планета ТВ":

"Сега при изключително голяма активност и зрителски интерес започна вота на меломаните "Изборът на зрителите - 2016", с който телевизия "Планета" реши да избере отличниците на годината.

За по-малко от 48 часа регистрираните гласове в 11 категории са над 16 000, което определя обективността на избора.

До 18 януари 2017 г. е първият етап от гласуването, в което ще бъдат определени шестте номинирани за финалния кръг, а до края на януари от тях ще изберат и лидерите във всяка категория.

Вотът на зрителите е много важен, затова ще бъде отчетен и той ще определи победители за 2016 година във всяка категория. Вотът е явен и всеки може да се запознае с резултатите на официалния сайт на телевизия "Планета" - www.planeta.tv".

Уж всяка година зрителите избираха наградените, но все имаше сърдити изпълнители, които бяха обидени на шефа си, което предполага, че не зрителите са избирали най-заслужилите.