Популярната певица от нигерийски произход Прея Осасей пее срещу хонорар от 300 лева на час.

Ниската тарифа на цветнокожата изпълнителка е с цел да си докара повече участия в графика и за нейно щастие това се случва все по-често. Докато колегите й в бранша искат за час програма суми в порядъка на 2-3 бона, пълничката госпъл певица е доволна на в пъти по-малко, но само да има работа, пише ''Всеки ден''.

„В България е много трудно да се издържаш с музика, особено ако си ново име. От 4 години работя усърдно и все още резултатите идват много бавно", споделя усмихната Прея.



Музикантката не крие, че ежедневието й никак не е розово, но въпреки всичко, благодарение на позитивното си отношение, тя успява да вижда щастието и в малките неща. Самата тя споделя, че по никакъв начин не се чувства като звезда - най-малкото няма собствен автомобил и се вози в градския транспорт, а малкото й жилище в квартал „Люлин" не е подходящо дори да си покани гости.

В гарсониерата Прея доскоро живеела с майка си. И макар жената да има педагогическо образование, безработицата у нас я изпратила да сервитьорства в Кипър. От 2 месеца насам майката на Прея мъкне таблата в Ларнака, надявайки се на солиден бакшиш от чуждоземните туристи.

Благодарение на ниската си миза от 300 лева за час Прея почти е запълнила летния си график с участия по столични и морски заведения. С изкараните пари тя ще покрие няколко семейни кредита, а друга част ще продължи да инвестира в кариерата си.