Това е твърде грубо, а ти се забавляваш...” С този рефрен от популярна песен на Алисия започна официално връзката й с Николай Михайлов през ноември 2010 година.

Хаплив поздрав към бившите им - Валери Божинов и Николета Лозанова, с хита на Алисия показа, че Михайлов и певицата са се събрали.

Няколко часа след загубата на България от Сърбия с 0:1 в дебюта на Лотар Матеус пред българска публика съотборниците в националния отбор по футбол се събраха и на друг терен, но нощен. Пуснати да се забавляват след мача, те се озовават в едно от най-популярните заведения в София - “Найт Флайт”.

Малко след полунощ там вече се е появил Валери Божинов в компанията на новата си изгора Николета Лозанова, с която поддържаха тайна връзка близо година. Към 3 след полунощ обаче ситуацията става по-напечена, тъй като на вратата на клуба са Николай Михайлов в компанията на Алисия.

Съотборниците са на един “терен”, но този път са съперници. Сядат в отделни сепарета. И между двете компании започват да прехвърчат хапливи поздрави. Най-очевидният е с хита на Алисия “Твърде грубо”.

“Какво чувам, без да искам... проклет женски слух. Покрай мен сега обсъждат любовния ти нюх. Много червила изтрил си с устните си ти, моята усмивка скриваш с твоите лъжи. Това е твърде грубо, недей да се преструваш, да казваш, че съм луда, не казвай, че съм луда!” Това е част от текста, изстрелян тогава съвсем неслучайно към Божинов и Лозанова. Случката е по-малко от месец след като Валери и Николета обявяват публично връзката си. По-късно Алисия признава за Николета:

“Вярно е, че преспа с мъжа ми в обственото ми легло, докато моето място все още беше там.”

И мнозина си мислят, че нейната авантюра с Ники Михайлов е един вид “сладко отмъщение”.

Всъщност Алисия и Ники Михайлов се запознават още докато певицата е с Божинов, от когото има дете - Валери-младши. По-късно, когато остава сама, с вратаря започнали да водят дълги телефонни разговори. С времето той успял да я спечели и близкото им приятелство се превърнало в любов.

Лека-полека любимците на булевардните издания се приближават и до определението “семейство”. Алисия все по-често започва да прекарва времето си в Холандия, живеейки в къщата на вратаря на “Твенте”, пише в. "24 часа".

Една от любимите им екстри там е пълното спокойствие. В градчето Еншаде, където на спокойствие си пасат крави и овце и около къщата на Ники влюбените могат съвсем спокойно да се разхождат, хванати за ръце, и да демонстрират чувствата си. Без да се притесняват, че ги дебнат папараци.

Логично Ники започва да ходи с Алисия и на семейните вечери на голямата си фамилия по празниците, в които си е в България, като Коледа. Още по-логично богатата двойка си подарява екзотични ваканции в свободното време.

През 2011 и 2012 г. двамата минават далеч границите на “постановка, целяща сладко отмъщение на бившите” и често демонстрират публично любовта си, явно смятайки, че по-голямо признание на любовта им от това пред целия свят няма. И започнаха признания със снимки иколажи във фейсбук по рождени дни и празници.

Най-показателни са статусите за 14 февруари. От миналата година разбрахме и как Ники нарича любимата си. “Пате, честит Св. Валентин! Обичам те, защото ме правиш много щастлив! Обичам те не само заради красивото ти лице или заради милата ти усмивка, или заради сладките ти думи - обичам те заради самата теб. Искам винаги да си усмихната и щастлива и да се чувстваш обичана. Влюбвам се в теб всеки ден, обичам те”, написа Михайлов за Алисия.

Понякога затишието им във фейсбук се тълкуваше от жълтите издания като повод за раздяла. Но са се появявали и по-големи крайпътни камъни във футболно-музикалната одисея на Ники и Алисия.

Певицата и футболистът доскоро демонстрираха прекрасните си отношения.

На 30 ноември 2012 г. певицата пусна пореден хит - “На кръгъл час”. Но в него се припозна имащата рожден ден тогава Николета Лозанова. Тя се ядоса от текста:

“Само ще попитам има ли проблем, с новата до тебе да се разберем. Мога да й кажа няколко неща, вече знам, просто знам как ще гледа тя. Хей, просто дишай, днес ще бъда пас. Скъпи, аз не падам ниско като вас. И само да си знаеш, че не е проблем с нея да се разберем.” И Николета изригна със статус срещу Алисия:

“Мандатът ти на футболна половинка изтича, вече има нова избраница, ноти отново последна ще узнаеш...”

Все пак часове по-късно Михайлов и Алисия имаха нов празник и затапиха жлъчния коментар с порция любов. На Никулден вратарят се похвали, че патето му е сготвило рибка. “Вижте какво ми приготви моето патенце. Наздраве от нас и поздрави на всички”, написа националът под снимка във фейсбук. На кадъра е с Алисия, която държи на ръце тава с огромна риба, сготвена за именика.

В първите часове на празника Алисия пусна снимка в гръб как Ники крачи, хванал за ръка сина й Валери-младши. “Това са най-важните мъже в живота ми и днес малко по-високият има празник. Бъди жив и здрав, любов моя! Нека името ти те пази и ти носи късмет”, написа певицата на 6 декември.

Идилията им изглежда пълна. Но някои твърдят, че още по коледните празници през 2012 г. имало наченки, че връзката върви към своя край. Но още по Нова година, по време на почивка на Индийския океан, Алисия записва новия си хит “Мистър грешен”.

А в главната мъжка роля е Ники Михайлов. Футболистът показва в детайли някои от татуировките си, а певицата го съблазнява с думи:

“Ти си този с надпис “Забранено", но си взимам пак и пак. Не, не! Всеки друг е пята песен. Само с теб дъха ми спира, мистър Грешен... По репутация си неприлично лош, но устните мълчат, не казват “Лека нощ”. По всичко си личи, че изборът е лош. Присъствието ти искам тази нощ. Харесваш ми, все по-близък ми ставай и цяла нощ най-доброто ми давай! Харесваш ми неприкрито небрежен. За мен си мистър Грешен. Ти си този с правилните думи. Тази тръпка как ще се изгуби? Всеки друг е пята песен. Само с теб дъха ми спира, мистър Грешен.”

Веднага след промоцията на хита пак е ред на Свети Валентин във фейсбук. На 14 февруари 2013 г. Ники написа: “Честит празник на любовта и виното!!! Пожелавам ви винаги да има ръце, които да ви докосват нежно, очи, които да ви гледат влюбено, и устни, които да ви целуват страстно! Пожелавам ви любов като нашата с Алисия! Lovim te, пате!” Е, нямаше го онова с влюбването всеки ден, но “патето” беше същото. А и я имаше закачката с това "lovim te".

В последствие Алисия призна, че Ники дори сам е нарисувал тортата за 30-ия й рожден ден на 1 март. Разказа и как Ники се разбира прекрасно със сина й Валери. Михайлов вече безброй пъти бе ходил на разходки и по магазини с малкия. Дори беше изпратил футболни екипи от Холандия за Валери и приятелчетата му от детската градина.

Идилията пак изглежда пълна. Но явно Ники вече е решил, че това е моментът за следващите големи промени в живота му. През това лято ще сменя футболния отбор. Дошло му е времето и за нов любовен партньор. Преди седмица за първи път се чу, че двойката се е разделила. Заради украшението, че националът пратил багажа на певицата по куриер, или пък заради общия план раздялата да се обяви като “прекратяване на договора по взаимно съгласие”, Ники поизлъга: “Ще кажа само, че ако един ден с Алисия решим да се разделим, то ще бъде по цивилизован начин и нашата пиарка ще съобщи лично за това. И още нещо - преди малко, като отворих гардероба, всички дрехи на Алисия си бяха тук.” След само няколко дни обаче дойде и съобщението от пиарката:

“През последните повече от 2 години нашите отношения бяха подлагани на безброй спекулации. За да избегнем това поне сега, искаме заедно да ви съобщим едно наше общо решение - да се разделим. И двамата пазим прекрасни спомени от връзката ни и поради тази причина това е нашият пръв и последен коментар по темата. Всяка друга дума, сложена в устата ни, ще бъде плод на нечия фантазия."

Веднага след това Ники коментира с хумор свързването му със знайни и незнайни хубавици. И препоръча дори и за измислени статии да му избират само хубави, защото има вкус. А на Алисия май й остана пак да си затананика: “Това е твърде грубо, а ти се забавляваш...”

А всъщност след раздялата тя обяви, че пуска нов сингъл - “Официално чужда”. И побърза да се презастрахова. Преди да е промотирала, видеото пусна текста, за да не го свързвали “доброжелатели" с личния й живот. А той гласи: “Една година с теб, каква съм ти - не знам, обичаш ме, но все на втори план. Не ти звъня, със нея като си и все така и мой си, и не си. Неофициално твоя ужасно дълго бях. Неофициално питам: Каква съм ти все пак? И не че те притискам, но въпрос ще ти задам: Официално чужда искаш ли да съм?”

Всъщност от онзи 18 ноември 2010 г., в който Ники и Алисия се показаха за първи път заедно в нощен клуб до 27 май 2013 г., когато пуснаха съобщението за раздялата си, минаха 911 дни. Вече всеки набира сам телефона на спасението си.
На вниманието на новата: иска три деца

Предималко повече от година футболист №1 на България за 2011 г. Ники Михайлов даде откровено интервю за “24 часа”, в което разкри, че семейната цел на живота му е да има три деца. Тогава Ники бе заедно с Алисия, но нееднократно и двамата обявяваха, че за сватба и деца не са говорили.

“Аз съм подреден човек, правещ планове за бъдещето си. Аз искам и знам, че ще имам три деца, дано поне едно от тях да е момче. Но ако и трите са момичета, нека ми бъдат живи и здрави дълги години. Няма да правя пет-шест и да я карам до момче. Искам точно три деца. Искам младо, здраво и сплотено семейство. Имам намерение да правя три деца, дай боже всичко около мен и жена ми да бъде наред, да реализираме точно това, което искаме двамата”, заяви Ники Михайлов