Знаете ли защо наричат фагота "клоуна на оркестъра"? А какво е дулциан и какво общо има със съвременния фагот? Тази събота от 11:00 и 12:30 часа в зала България децата ще се срещнат с още един инструмент от семейството на дървените духови и ще отговорят на тези и много други въпроси. По какво си прилича с кларинета и обоя и какво прави фаготът специален, малчуганите ще научат от блестящата солистка Сабина Йорданова.

На това пътешествие в страната на музиката ще я придружават чаровният актьор Иван Юруков и вече любимата на децата актриса Сандра Петрова, в неизменната компания на малкия й куклен приятел, когото малчуганите и техните родители познават от концерта „Приказки за тромбон и туба”.

Музиката на Вивалди, Моцарт, Вебер, Шуман, Росини и произведенията, специално подбрани, за да представят фагота в пълния му блясък, ще пренесат децата в чуден свят от фантазия и изящество. Актьорът Иван Юруков пък ще въведе интересна сюжетна нишка като изиграе ролята на един от модерните призраци на нашето време - този, който излиза от “кутията” в хола.

Програмата Фортисимо Фамилия се осъществява от Софийска филхармония с помощта на Фондация "Америка за България".

16 април, зала България, 11:00 и 12:30 часа
Билети на касата на зала „България”; 1000 София, ул. „Аксаков”1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа