Приказки за тромбон и туба с участието на Минчо Томанов (тромбон), Баю Стаев (туба) и Сандра Петрова (актриса) на 9 и 10 януари (събота и неделя), зала "България".

Фортисимо Фамилия, музикалната програма за деца и техните родители, стартира годината с връщане към един от най-обичаните си концерти, посветени на музикалните инструменти - "Приказки за тромбон и туба". Харизматичната актриса Сандра Петрова, превърнала се вече в част от Фортисимо семейството, заедно със своя добър приятел Форти, ще разкрият тайните на най-големия сред медните духови инструменти, представен от Баю Стаев, а Минчо Томанов ще въвлече в историята вълшебния тромбон.



Мартин Пантелеев, главен диригент на Софийска Филхармония и главен гост диригент на филхармонията в Кейптаун, ще дирижира оркестъра на Софийска Филхармония по време на "Приказки за тромбон и туба". В програмата на концерта влизат както веселите Мисисипи Рагтайм и Blue Bells, така и класически произведения като Хумореска на Дворжак, Серенада на Шуберт или пък джазовата тема Autumn Leaves. Програмата е подбрана с идеята да включва достъпни и стойностни в музикално отношения произведения, подходящи за възрастта на аудиторията.

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България", реализирана в партньорство със Софийска Филхармония. Водена от факта, че музикалното образование влияе изключително благотворно не само на умственото и психоемоционално развитие на децата, но и на социалните им умения, програмата е разработена така, че да породи и развие вродения и естествен интерес към изкуството.



9 януари (събота) - 11:00 и 12:30 часа
10 януари (неделя) - 11:00 часа

Билети на касата на зала „България”
1000 София, ул. „Аксаков”1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа