Легендарният Принс е броил по 80 000 долара годишно за болкоуспокояващи, издаде личният му фармацевт пред DailyMail.

Мултиинструменталистът се пристрастил към тях след операцията на тазобедрената става, която претърпя през 2010 г. Три дни след като бе кремиран на частна церемония в имението си „Пейсли парк” в Минесота близки до носителя на „Грами” издават, че разходът за опиатите бил сред малкото планирани в бюджета му. Наследството на поп идола се изчислява на 300 милиона долара, но приживе той често минавал през финансови кризи.

Основните си приходи Принс генерирал от турнетата, които по традиция били напълно разпродадени, но той често решавал да прави тайни концерти. Изненадващата му поява в клуб без предварителна реклама обикновено значи камерна публика, а оттам и финансов провал.

За разлика от приятеля си Майкъл Джексън, който през 90-те даде лице назаем за кампания на безалкохолно, Принс категорично отхвърлял опцията музиката му да звучи в риалити шоута, сериали или реклами. Той устоял и на изкушението да продаде част от каталога си на някои от най-големите филмови студиа в Холивуд. Към днешна дата дискографията на Принс е остойностена на 150 милиона долара, но цената взе да расте стремглаво след смъртта на певеца.

Междувременно стана ясно, че студийният комплекс в „Пейсли парк” ще бъде превърнат в музей. Това потвърди дългогодишната барабанистка на Принс Шийла И в интервю за Entertainment Tonight. “Той искаше това отдавна и работеше по въпроса.

Колекционираше артефакти от всичките ни турнета като барабаните ми и мотоциклета му. В дома си има обособена зала с наградите и грамотите му, на която той не държеше особено, но я беше обособил заради феновете. Знаеше, че някой ден те ще искат да я разгледат. По стените в звукозаписния комплекс има стотици негови снимки, някои издавани, а други – напълно непознати за широката публика.”, обясни Шийла.

Изпълнителят на Purple Rain почина на 57-годишна възраст миналия четвъртък. Полицията категорично отхвърля опцията за самоубийство, а версията, с която се спекулира най-много в медиите, е свръхдоза.

Според известния в Холивуд лекар Дрю Пински Принс може да е починал от неправилно съчетаване на медикаменти като опиати и сънотворни. Адвокатът на певецът Л. Лондел Макмилан пък заяви пред АП, че той е бил веган и е водел много здравословен начин на живот. „Всеки, който познава Принс, знае, че той не се дрогираше”, отсече Макмилан.