Американският актьор, музикант, композитор и певец, една от големите звезди в края на 80-те и началото на 90-те години, е бил открит мъртъв в имението си в щата Минесота броени дни, след като спешно бе настанен за кратко в болница поради пристъп на грип.

Актьор, музикант, композитор, продуцент и изпълнител, Принс Роджърс Нелсън, бе на 57 години.

Първоначално сайтът за светски новини TMZ съобщи, че в имението е било открито безжизнено тяло. Медиите потвърдиха, че на място има полиция и екип на съдебна медицина.

През март тази година американският актьор, музикант, композитор и певец обяви, че ще издаде мемоарите си. Той се готвеше да издаде първата си книга, чието заглавие обаче не разкри, през 2017 г. Според "Рандъм Хау'с", компанията майка на издателя, книгата щеше да бъде "антиконформистко и поетично пътуване през живота и музиката на артиста".

Принс се превърна в световно явление през 80-те години и 90-те на миналия век с уникалната си смесица от поп, фънк, фолк и рок.

През кариерата си той печели седем награди "Грами" и по един "Златен глобус"и "Оскар". Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 г. Списанието "Ролинг стоун" класира Принс на 28-о място в списъка на 100-те най-популярни артисти на всички времена.

Смъртта на Принс прати шокови вълни към музикалната индустрия. Той беше един от най-големите музиканти и изпълнители на всички времена. Роден е в Минеаполис, започва кариерата си през 70-те години и става суперзвезда през следващото десетилетие. Работи с много банди през годините и печели 7 награди "Грами".