Принц Хари е "развил някакъв умствен проблем", обяви официалният говорител на талибаните в Афганистан Забихулла Муджахед, цитиран от АФП.

Изказването му бе предизвикано от интервю на британския принц, в което той сравнява стрелбата по бунтовници с видеоигри.

"49 държави с техните мощни военни сили не успяват да спечелят битката с муджахедините и този принц идва и сравнява войната със своите игри - PlayStation или както там ги нарича", казва Муджахед.

Пред британските медии Хари призна по-рано, че е убивал талибани по време на своята мисия в Афганистан. Принцът бе изпратен като пилот на хеликоптер "Апачи".

"За мен беше интересно, защото съм от хората, които играят PlayStation и Xbox, така че смятам че съм доста полезен с палците си", казваза престолонаследник №3 на британската корона в интервюто, което бе разпространено днес.

"Това е сериозна война, историческа война за нашия народ", заявява още Забихулла Муджахед. Говорителят обаче подчерта:

"Но не приемам тези коментари много сериозно, защото виждаме и чуваме за много чужди войници, окупатори, които идват в Афганистан, развиват някакви умствени проблеми и се прибират у дома."