Британските спецслужби са засилили охраната на кралското семейство заради заплахата от терористични нападения.

Извънредните мерки за сигурност бяха взети, след като миналата седмица бе разкрито, че ислямисти, свързани с Ал Кайда, подготвят атентати във Великобритания, Франция и Германия.

Особено старателно в момента се охранява по-малкият син на принц Чарлз – Хари. Според службите за сигурност той е основната мишена на терористите поради факта, че е офицер и е служил в Афганистан. Британските медии съобщиха, че охраната на британския престолонаследник е удвоена. Той дори е бил призован да избягва да посещава нощните клубове в Лондон, за да не стане жертва на терористичен акт.

Обикновено когато излиза нощем, принцът е съпровождан от трима агента на Скотланд ярд. През миналия уикенд обаче той е бил забелязан с шестима военнослужещи от спецчастите, които са били въоръжени с деветмилиметрови пистолети.

Засилена е и охраната на кралица Елизабет Втора и съпруга й принц Филип, както и на брата на Хари - принц Уилям. Значително са затегнати мерките за сигурността на принц Чарлз и съпругата му Камила, които са на посещение в Индия за Игрите на общността.

Британският таблоид „Дейли мейл” съобщи също, че синът на Елизабет Втора е подновил паник-стаята в дома си. Изданието отбелязва, че помещението съществува още от времето, когато той е бил женен за покойната принцеса Даяна. Сега обаче за първи път принцът споделя подробности за паник-стаята публично.

Според „Дейли мейл” тя е била изцяло реновирана и снабдена с достатъчно провизии, че да може да може принцът да преживее в нея две седмици.
рейтинг - 0 (0) Гласували изпр