Британският стана рицар на Ордена на магарешкия бодил, най-високия рицарски орден в Шотландия.

Церемонията, която се състоя в катедралата Сейнт Джилс в Единбург, беше последвана от парад по булевард Роял Майл, воден от 400 гайдари. Древният Орден на магарешкия бодил може да бъде присъждан само от кралицата. В момента има 16 рицари на ордена, сред които дядото на Уилям принц Филип и баща му принц Чарлз.

Събитието в четвъртия ден от тържествата в Шотландия по повод Диамантения юбилей на кралицата, е поредното от серията ангажименти на кралицата при отбелязването на 60-та годишнина от възкачването й на престола.

"За нас е удоволствие, че Негово кралско височество принц Уилям, граф на Стратърн, става рицар на най-древния и най-благороден Орден на магарешкия бодил", каза кралицата по време на кратката церемония.

В клетвата си след получаването на ордена принцът обеща да бъде верен на кралицата и на членовете на ордена. 30-годишният принц беше придружен от съпругата си Кейт, графиня на Стратърн. На церемонията присъстваха още принц Филип, принцеса Ан и членове на ордена, които нямат кралска кръв, включително бившият лидер на либералите лорд Стийл и бившият министър на отбраната лорд Робъртсън, пише БГНЕС.

Вижте фотогалерия:

Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън преди да отслабне

Кейт Мидълтън след като остлабна