Принцът тайно се трудил като дърводелец и готвач преди десетина години, след като завършил университетското си образование.

Уилям работил инкогнито около седмица и нещо в имението на аристократическия замък Чатсуърт в графство Дарбишър. Две седмици след като се дипломирал през 2005 г., 23-годишният принц започнал работа в замъка на графа и графинята на Девъншър. Той правел плодови курабийки в кухнята на имението, съобщава dir.bg


Тези подробности бяха разкрити в книгата на Кристин Робинсън, посветена на замъка Чатсуърт. Авторката работила в продължение на 40 години в него. Тя станала свидетелка на пристигането на принца, който отначало се трудел в градината, след това преминал в кухнята. Там помагал на готвачите в приготвянето на плодови курабийки и на кифли с пълнеж от наденички. Той бил облечен като всички останали работници и се хранел заедно с тях с пържена риба и картофки.

В замъка щели да играят балетна постановка и сцената се оказала твърде тясна. Тогава принц Уилям влязъл в ролята на дърводелец и помогнал за разширяването й, пренасяйки дъски и талпи. Замъкът Чатсуърт е туристическа атракция и е отворен за публиката.