И до ден днешен съществуват какви ли не спекулации около принцесата на народа, както бе наричана Даяна приживе. Дори и сега в Бъкингам нейното име предизвиква смут и не спира да притеснява двора.

Това е причината бащата на Доди ал Файед да смята, че именно кралското семейство има пръст в смъртта на принцесата и сина му. Според него те са били убити, а не са загинали в зверската катастрофа в Париж.

Последната версия за смъртта на Даяна и Доди пък гласи, че са били ликвидирани от британски снайперист, което доста се вързва с версията на Мохамед ал Файед. В Интернет пространството пък най-много са потребителите, които смятат Даяна за жива. Според тяхната версия тя е изпълзяла от колата окървавена и объркана, а после е била убедена, че някой се е опитал да я убие и се е укрила. Според този слух в момента тя живее в някъде в Южна Америка подобно на слуховете за президента Кенеди и за Пресли.

Друг разпространен слух има доста религиозно звучене. Според него смъртта на Даяна е дело на религиозен култ и според хората в сянка, които стоят зад култа Даяна е била наследница на рода на Исус Христос и Мария Магдалена и именно затова е била убита. Привържениците на тази версия смятали, че хората от култа смятали за правилно да я ликвидират, защото тя била на път да се омъжи за мюсюлманина Доди ал Файед.

Според други версии пък двата последни слуха, посочени по-горе се препокриват. Според тази версия именно кралското семейство е замесено с тайния орден, който е смятал Даяна за кръвна наследница на Исус и те заедно са работили за организирането на убийството на Даяна и Доди.