Самоубийство е основната версия за смъртта на младия изпълнител Денис Теофиков (21 г.), който загуби живота си през уикенда. Полетялият от 7-ия етаж на сграда изпълнител е бил в жестока депресия, която потвърждават и близките му.

Приятелката му Алекса Ангелова написа в социалната мрежа следнотоо по повод спекулации за кончината му и наркотиците: "Как не ви е срам??! Как няма грам доброта във вашите сърца? Преди три дни сподели, че не е добре и че го обземат мрачни мисли. Всичките негови близки бяхме до него и не го оставихме и за секунда! Всеки един от нас се бореше да му помогне и правехме всичко, което беше по силите ни! Не съдете хората без да ги познавате и да знаете цялата истина! Обичахме го и ще го обичаме до края!"

Според една от версиите, Денис се е самоубил вчера около 14.40 часа в апартамент на приятел, но според други това се е случило в жилището на приятелката му Алекса. Певецът бил планирал всичко. Още преди две седмици започнал да разпитва авера си за апартамент му. Знаел само, че е на висок етаж. Единственото разминаване е в локацията на жилището. Според едни той се намира някъде край Царско село, а според други – в „Дружба“. Денис помолил момчето да остави котката си, тъй като в следващите месеци нямал да има възможност да я гледа. Двамата са влезли в апартамента около 14:30 часа. Оставили животинчето, храната и тоалетната и докато приятелят му се суетял, Денис излязъл на терасата и скочил.

Собственикът на жилището разбрал за инцидента, едва след като видял отворената врата на терасата и чул ужасяващите писъци навън на очевидец на трагедията.

В същото време колеги на Денис разкриват, че момчето е било подложено на жесток психически тормоз от продуцента си Николай Пашев и озвучителя си диджей Цеци Лудата глава. Младежът разказвал, че се чувства притиснат, а всичко относно живота му било решавано именно от тях. Това дори го подтикнало към наркотиците.

Денис в последно време се изолирал, почти не поддържал връзка с обичайната си среда, както и близките си, неотлъчно до него била единствено приятелката му Алекса. Българският Джъстин Бийбър в телефони разговори споделял, че едва издържа на напрежението в шоу бизнеса. Печелил достатъчно, но нито можел да иде на почивка, нито да планира живота си по свой начин или да прави това, което иска.