Рокля, носена от покойната певица Ейми Уайнхаус на обложката на албума й "Back to Black", беше продадена за 43 200 паунда (67 500 долара, 50 500 евро) на търг в Лондон, съобщи аукционната къща.

Средствата от продажбата на роклята от шифон ще бъдат предоставени на Фондация Ейми Уайнхаус. Тя беше създадена от семейството на певицата, за да помага на уязвимите млади хора. 27-годишната Уайнхаус почина в дома си през юли и според резултатите от разследването в кръвта й е имало алкохол, надвишаващ пет пъти максимално допустимото количество за шофиране.

След смъртта на певицата тайландската дизайнерка Дисая реши да предложи роклята на търг. Тя била върната след заснемането на обложката на албума през 2006 г. "Според мен това, което прави точно тази рокля толкова специална, е, че тя напомня по емблематичен начин за магическия глас и изключителния талант на Ейми Уайнхаус, звук, който отеква сред цяло едно поколение и винаги ще бъде така", съобщи аукционна къща "Кери Тейлър" преди търга, пише dir.bg.

Албумът "Back to Black", в който е включен и хитовият сингъл на Ейми "Rehab" беше продаден в най-малко 3,2 милиона копия.