Чифт обеци на Уитни Хюстън от филма "Бодигард" ще бъдат продадени на търг на нейни вещи, съобщават британски медии.

Обеците, които покойната звезда носи в хитовия филм с Кевин Костнър от 1992 г., са сред множеството вещи, принадлежали на певицата, които ще бъдат продадени на търга "Холивудски легенди" на аукционна къща Julien`s Auctions в Бевърли Хилс.

Сред другите вещи са черна кадифена рокля, собственост на Уитни, и още 15 рокли, носени от поп легендата. Собственикът на Julien`s Auctions Дарън Джулиън съобщи, че над 50 приятели, роднини и бивши колеги на звездата са се свързали с аукционната къща, за да предложат да продадат нейни вещи след смъртта й през февруари.

"Това се случва обичайно, когато някой почине..., особено ако този някой е със статуса на Уитни Хюстън. Нейните вещи може да бъдат продадени за 10, 20, дори 30 пъти по-голяма сума спрямо стойността им преди смъртта й. Тези вещи наистина стават част от историята", заяви Джулиън.

"Уитни е легенда, така че това определено е подходящ търг за нея. Това е причина да празнуваме нейния живот, а не да сложим тези предмети в кутия под леглото...Сега нейните вещи са много търсени", допълни Дарън.

Той смята, че наддаването за роклите на Уитни ще достигне десетки хиляди долари, защото тя представлява интерес за колекционерите заради невероятната си кариера.

Търгът "Холивудски легенди" ще включва също така вещи, принадлежали на принцеса Даяна, Чарли Чаплин и Чарлтън Честън. Той ще се състои на 31 март и 1 април в централата на аукционната къща в Бевърли Хилс, Калифорния, пише БГНЕС.