Със специално кулинарно събитие двамата популярни готвачи шеф Манчев и шеф Шишков представиха своята обща книга „Манчев срещу Шишков.

52 рецепти срещу 52 рецепти“ издадена от Лидл България. След труден подбор и множество експерименти до постигане на перфектен резултат, в луксозното издание са събрани общо 104 авторски рецепти на шеф Манчев и шеф Шишков.

„Приключението, в което се включихме преди година по покана на Лидл, ни даде възможност за първи път да работим заедно с шеф Манчев и да създаваме всяка седмица по едно различно ястие с техните продукти“, разказа шеф Шишков по време на представянето на книгата. „Наистина е вълнуващ момент сега да споделя за първи път публично резултата от една година целенасочени усилия и много повече години натрупан опит.“



В книгата освен рецепти, които двамата готвачи вече са приготвяли, са включени и такива, създадени специално за изданието. „Разбира се, някои от идеите ни не успяха да получат перфектния завършен вид, който търсехме, и затова естествено отпаднаха от подбора“, разказа шеф Манчев. „За нас беше специално изживяване да споделим с читателите и различни професионални истории и опит, както и много лични моменти. Най-вече мисля, че успяхме да разкажем в какво вярваме и как мислим за храната.“



„Манчев срещу Шишков. 52 рецепти срещу 52 рецепти“ е естественото продължение на общата кулинарна мисия на шеф Манчев и шеф Шишков – да напомнят на хората голямото значение на домашно приготвената храна и колко забавно и вдъхновяващо изживяване може да бъде готвенето заедно със семейството и близките хора. Ястията в кулинарното издание са разпределени в няколко основни раздела: предястия, ястия с месо, безмесни ястия, десерти и традиционни български ястия.



По време на официалната премиера на книгата кулинарни блогъри и представители на медиите имаха шанс да приготвят по три ястия от книгата с един от двамата готвачи. Екипът на шеф Шишков заложи на смелите решения и приготви чийзкейк със сьомга, пилешки рулад, поднесен с пълнени смокини с бри, а за десерт крем „Каталана“ с лешникови трюфели. Екипът на шеф Манчев заложи на класиката и се справи чудесно със салатата с пилешко бонфиле и билков сос, рибай стек с ризото и пепър сос, като за десерт заложи на шоколадово гато.



„Манчев срещу Шишков. 52 рецепти срещу 52 рецепти“ може да бъде получена единствено в магазините на Лидл. За всеки 25 лв. от стойността на покупката се получава 1 стикер, а книгата може да се получи при предоставяне на карта с 5 залепени стикера на касата на магазина в периода от 16.11.2015 до 06.12.2015 г. или до изчерпване на количествата на изданието.