Проф. Юлиан Вучков даде своето мнение за класациите на БНТ за любимите филми на родните зрители и за великите българи. Колоритният изкуствовед, театрален и филмов критик съсипа от критики Националната телевизия.

"Направили класация за филми и ги редят като счетоводители - едно, две, три... Само малоумници могат да го измислят това", избухна Вучков в сутрешния блок на TВ7.

"Но какво да кажа, след като в класацията си за великите българи сложиха Дънов на второ място. Дънов, след него Аспарух - срам!", продължи гневния си коментар гостът, пише ''Всеки ден''.

Паметникът на писателя дисидент Георги Марков е оглозган кокал. На Самуил главата е ядрен вампир - разлята, свирепа, дивашка. На един човек с висок морал, красив и умен, коментира паметниците в София професорът.



После Вучков се върна на филмите. "Безспорно "Козият рог" е номер едно", заяви критикът. "Смехотворно е да се твърди, че Тодор Колев е най-великият актьор. Той е един шаржаджия". Хубаво пее, непринуден е, близо е до хората. Но цял живот носи циганското. Цял живот не успя да отиде към интелигентния хумор", заяви професорът.

Водещите отвърнаха, че не е хубаво да се говори така за починалите, но с това само разгневиха още повече Юлиан Вучков. "Не ми казвайте какво може и какво не може. Моля ви се, това е моя специалност. Аз съм театрален критик", насоли ги Вучков.

Проф. Вучков не подмина и младите актьори. Изненадващо той нареди на първо място Краси Радков, който го имитира редовно в "Шоуто на Слави", като откровено се лендзи от екрана. "Той е голям комик", отсече професорът. След него нареди Мариан Бачев и Ненчо Балабанов, който пък влиза в кожата на Бойко Борисов.