Проклятие тегне над Слави Трифонов заради гаврата спрямо Володя Стоянов-Войводата, убедени са съграждани на народния певец от Петрич.

Хора от Югозапада, които са почитатели на Стоянов, признават, че самите те са изричали клетви срещу Дългия, ядосани от постоянните подигравки по адрес на Войводата в „Шоуто на Слави", пише ''Всеки ден''.

Те дори смятат, че здравословните проблеми на тв водещия през последните години са в резултат именно на саркастичните думи, отправени към македонския славей Володя Стоянов. Войната между известния изпълнител на фолклорни песни и Дългия се води от години. Войводата не приема, че Виктор Калев влиза в неговия образ и непрекъснато си прави пиар на негов гръб.



Преди две години Стоянов се закани, че ще съди Трифонов заради груби подигравки, тъй като вече му е писнало да се подиграват с него и семейството му по национална медия. Певецът обяви, че в продължение на години тв водещият изпълнява поръчка срещу него. Македонският славей обясни, че не приема в уж хумористична форма Виктор Калев да го представя като олигофрен. Впоследствие Володя Стоянов се отказа да съди Слави, като обяви, че Дългия ще бъде съден на небето за постъпките си. Фолклорният певец обаче реши да защити честта си, като запази правата върху марката Володя Стоянов-Войводата в патентното ведомство.

Източници твърдят, че изпълнителят на „Мера според мера" се отказал от съдебния иск срещу Трифонов заради Ванга и Петър Дънов. Певецът бе близък с пророчицата, която спаси дъщеря му Гергана, когато била на 2 години. Самата Ванга казала преди време на певеца винаги да прави добри дела и да не отмъщава. Войводата е и последовател на учението на Учителя и основател на Бялото братство, който също съветва да се изчистим от негативизма, за да живеем по-добре. Почитателите на Володя Стоянов от македонския край обаче смятат, че Дългия трябва да получи наказание, защото прекалявал с циничните си шеги. Не е християнско да прокълнеш някого, ама Слави вече минава всякакви граници и се гаври с когото си поиска, възмутени са петричани.