Прокуратурата понижи своя служителка заради участие в кастинг за адреналинки.

25-годишната Даниела Димитрова, която до момента е била административен секретар в Софийската градска прокуратура, вече не заема въпросната длъжност, съобщи сайтът „Правен свят". По информация на изданието Димитрова не е уведомила шефовете си, че има намерение да участва в телевизионен кастинг, а освен това с поведението си е нарушила Етичния кодекс.

Злополучното участие на 25-годишната служителка на Софийската градска прокуратура е излъчено в предаването „Господари на ефира" на 15 септември. Според „Правен свят" само два ни по-късно Даниела Димитрова е понижена от длъжност. Неофициално, причина за това е, че с явяването си на кастинга за адреналинки на предаването тя е нарушила Етичния кодекс на съдебните служители. Според него при изпълнение на служебните си задължения и в обществения живот съдебните служители следват поведение, което е съвместимо с добрите нрави и не уронва престижа на съдебната власт.



В рамките на телевизионния формат момичетата, които участват в напрегнатата надпревара за адреналинки, обикновено демонстрират танцувалните си умения, облечени в оскъдно бельо. В своето представяне служителката на прокуратурата залага на семпъл бял бански костюм, с който се развихря на хитовото сред тийнейджърите парче на Гери Никол и Криско „Ела и си вземи".

От кратките кадри се вижда, че Даниела Димитрова демонстрира и афинитет към българските фолклорни танци. Според публикацията на „Правен свят" 25-годишната жена работи в прокуратурата от няколко години, а на длъжността административен секретар е била назначена от градския прокурор Христо Динев малко след като е избран за административен ръководител, пише ''Всеки ден''.