Част от сценария на „Стъклен дом” трябвало да бъде пренаписан заради реална катастрофа, която претърпяла една от главните актриси - Яна Маринова.

„Искахме нейният персонаж да мине през автомобилна злополука, но доста по-късно. А то взе, че стана наистина. И трябваше да включим катастрофата в доста по-ранни епизоди”, обясни един от сценаристите на „Стъклен дом” Георги Иванов в “Тази сутрин” по bTV.

Той и главният сценарист на сериала Теодора Василева гостуваха при Виктор Николаев. Двамата обявиха, че финалният сезон на сапунката тръгва от 16 април, съобщава в електронното си издание в. "Монитор".

Иванов допълни, че целият екип се учудил от стоицизма на Яна, която макар и сериозно посинена, идвала на снимки, без да каже „Ох” и „Ах”.

„Най-странното в случая беше, че в интернет коментарите на зрителите бяха: „Браво, страхотен грим има Яна Маринова. Синините изглеждат като истински. Никой дори и не повярва, че това са реални контузии”, допълни Иванов.

Теодора Василева обясни, че всеки един от героите в последния сезон на „Стъклен дом” върви към своето спасение във всички форми - бягство, смърт, освобождаване.

Най-трудната част била измислянето на историята, а диалозите и сцените - не толкова.
За един епизод се изписвали над 1000 страници. До екран стигали по-малко от 100.