В деня за избори на петия президент на България Антонина представи кадър от предстоящия си проект с работно заглавие „Певица на годината“.

Във видеото участва един от фолк императорите, който също премери сили в президентската надпревара – Радо Шишарката. В личния си фейсбук изпълнителката представи очакваната лента със стих от Вапцаров.

„Борбата е безмилостно жестока. Така е в политиката, така е и в музикалния бранш. Стигаме до такива изстъпления, че няма как да не се посмеем над това. Гледайки случващото се, започвам да си мисля, че изборът за Певица на годината е по-сериозен от изборът за президент на България, а това вече не е никак смешно! Този проект донякъде е посветен на изборите които правим и на изводите…, изводите след изборите ни – в чисто човешки план.”

В последните години Антонина е изпълнител, който категорично заявява позицията си, а нестандартният поглед и интерпретация, които тя предлага на феновете, я превръща в уникален творец. И макар „Певица на годината“ да е проект, насочен навътре към почитателите на фолк музиката, Антонина успява да привлече и друга аудитория извън музикалния бранш.
Този проект е ангажиран със случващото се в музикалния бранш и е до някаква степен ретроспекция на най-популярната музика у нас.

Заради силните образи и подчертано комичните превъплъщения на Антонина, фолк феновете свързват всеки неин проект с провокация и голяма част от меломаните в жанра я наричат Кралицата на провокацията.

„Този жанр е създаден от изпълнители, които са били истински звезди, когато аз съм пасла козите на баба ми! Изпитвам огромен респект и уважение към тях, към това което са постигнали. Голяма част от сегашните изпълнители смятат, че фолк музиката започва с тях и, че по право, всички призове им принадлежат – което е и смешно, и жалко. Имена като Глория, Ивана, Камелия и още много други, са записали себе си със златни букви в поп- фолка.

В клипа си не съм гола, не ме бият, не яздя предмети и всичко това струва 2,50 лв. Ще се посмеем дружно, а ако някой се открива в музиката ми и се чувства засегнат, то му се извинявам предварително!”

В последния момент заглавието е променено от „Певица на годината“ на „Пей вица на годината“ от текстописеца Мушмула Петрова.