Интерконтиненталният шампион по бокс Кубрат Пулев се размина с възможността да стигне до мач с Владимир Кличко.

Първоначално се знаеше, че Кобрата е на две победи от сблъсък с легендарния украинец, но сега нещата придобиха коренна промяна.

Мениджърът на братята Кличко Бернд Бенте обяви имената на потенциалните съперници на Владимир Кличко за бой, който е планиран да се състои в края на тази година. Сред изброените боксьори обаче не фигурира Кубрат Пулев.

Бенте съобщи, че евентуалните претенденти са полякът Мариуш Вах, руснакът Денис Бойцов, кубинецът Одланиер Солис, канадецът Берман Стивърн и Александър Устинов от Беларус.

В последния си бой Владимир Кличко защити титлите си без особени проблеми, след като нокаутира Тони Томпсън още в шестия рунд.

След това Международната боксова федерация (IBF) обяви намерението си да организира турнир с участието на Кубрат Пулев (№3 по рейтинг на IBF), Томаш Адамек (№4), Одланиер Солис (№5), Александър Устинов (№6), които да излъчат един претендент за титлите на Владимир Кличко.

Полякът Адамек обаче отказа участие в подобно съревнование и това явно накара от IBF да се откажат от подобно мероприятие, което сега стана ясно от думите на Бенте.

По план трябваше четиримата боксьори да се изправят в полуфинали и финал. Съперник на Кобрата щеше да бъде Солис, след което победителят да се изправи срещу Адамек или Устинов.