Фестивалът Sonisphere, който трябваше да бъде на 21 юни на Хиподрума в Банкя, няма да се състои.

Новината съобщиха организаторите от Болкън Ентъртеймънт. От компанията посочиха, че причините за случилото се са извън нея. Пред Дарик шефът й Петър Петров обясни, че няма какво повече да добави към официалното съобщение, в което пише още, че до отмяната на фестивала се е стигнало и след инструкция от притежателя на лиценза за него за територията на България.

"Не мога да ви кажа нищо повече", посочи Петров, с което само засили спекулациите по темата защо Sonisphere се проваля.

През лятото на 2010-та хиляди фенове на по-твърдата музика за събраха, в два поредни дни, на Националния стадион, за да слушат Metallica, Slayer, Megadeth, Rammstein, които бяха част от първото издание у нас на фестивала Sonisphere. Тази година фестът трябваше да е еднодневен, а на Хиподрума в Банкя среща щяха да си дадат Iron Maiden, Alice Cooper, Apocalyptica.

Гостуването им се провали, а от утре всеки, които си е купил билет за събитието ще може да си получи парите за него обратно от касата на Eventim, от която го е взел. Ако билетът е купен онлайн сумата за него ще бъде възстановена в централния офис на компанията в София на адрес улица Доспат № 43.

Ако имате въпроси за това къде да върнете билета си за Sonisphere, за да получите обратно парите си за него можете да ги изпращате на имейл info@eventim.bg. Крайният срок е 15 юли.

Организаторите на проваления фестивал Болкън Ентъртеймънт се извиняват на всички рок фенове за случилото се.