Емилия направи премиера на дългоочакваната на песента "Втори дубъл".

По време на Годишните награди на "Планета" тя изпя хитовата балада и получи аплодисментите на публиката. Парчето, което е от репертоара на Вероника /2004 година/, бе представено в нов аранжимент. "Втори дубъл" е гръцки кавър, а текстът е дело на Мариета Ангелова.

Наред с положителните коментари обаче, тръгнаха и многобройни спекулации относно правата на песента и взаимоотношенията между двете изпълнителки. По повод на ситуацията PR-ът на Емилия излезе с изявление в официалния фейсбук профил на певицата.

Публикуваме дословно написаното от него:

Като човек, свързан с дейността на Емилия и всичко, което тя представя, няма как да остана безучастен към това, което се излива върху нея след представянето на песента „Втори дубъл”. Прочетох доста неща, написани от изпълнители или близки до тях лица, почитатели на Вероника и други, гневни или разочаровани от това, че Емилия изпълнява тази песен.

Има няколко важни факта, които явно трябва да бъдат изяснени, за да бъдат прекратени всички спекулации по темата.

Да започнем от обвиненията за разбиване на кариера или орезиляване на творчеството на Вероника. В цял свят има практика да се правят кавъри на стари и хубави песни, оставили знакова следа в музикалните архиви. В повечето случаи това са парчета на изпълнители, „замразили” или вече преустановили музикалната си дейност. Емилия, както и други изпълнители на „Пайнер” са правили подобни кавъри и то неколкократно. Всички песни са на изпълнители, които са преустановили музикалната си кариера, както е и в случая с Вероника. Следователно подобни обвинения са пълна глупост!

Продължавам с най-важната част – авторските права. След уреждането /заплащането на правата, продукта остава собственост на фирма „Пайнер” и Емилия. ЩЕ ПОВТОРЯ, ЧЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА СА ЕДИНСТВЕНИЯ И НАЙ-ВАЖЕН ФАКТОР, КОЙТО ПОЗВОЛЯВА НА ЕМИЛИЯ ДА ИЗПЪЛНАВА ПЕСЕНТА. От няколко месеца правата на песента „Втори дубъл“ са уредени/заплатени и ЧАК СЕГА БАЛАДАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗПЪЛНЯВАНА И ОТ САМАТА ВЕРОНИКА.

Нападките от приближени на Вероника колко е нагла Емилия, как не е поискала позволение и как на концерта не изказала никаква благодарност към Вероника, са съвсем НЕУМЕСТНИ. Представител на фирма „Пайнер” е уведомил Вероника още преди да бъде стартирана работата по парчето, след което тя не е предявила никакви претенции.

Всичко това публикувам, като уважение към Вероника и почитателите на двете изпълнителки. Самия факт, че песен на Вероника, отново има своя живот е достатъчно голям комплимент и към самата изпълнителка. Надявам се изясних доста неща, и че КРАЖБА, ЛЪЖА ИЛИ НЕУВАЖЕНИЕ към някой НЯМА!

Светослав Кюрчийски /връзки с обществеността/

снимка: Simeon Salov Photography