Литературни разработки от ученическите години на фолк певицата Ивана намериха място в сборника на преподавателя й по литература в гимназията Петър Петров ”Копнеж за по-добро”.

Това се случи в къщата музей на поетесата Петя Дубарова, съобщи novanews.bg. Докторът по филология Петър Петров си спомня, че Ивана е била в първия му випуск като преподавател. Тя, заедно с още няколко приятелки, създава литературно-творчески клуб в гимназията в Айтос с името на известната бургаска поетеса „Петя Дубарова”.

„Спомням си, че когато завършихме едно заседание на литературни клуб, тя, Ивана, получи следната оценка от всички: „при нея думите се обичат”. И действително тя е напориста, точна, ясна, с добра комуникативна култура и момиче, жена, която заслужава уважение” - твърди Петров.

Ивана не успя да присъства на презентацията на книгата. Затова пък една от най-добрите й приятелки разказа пред камерата ни за какво е обичала да пише тя. Предпочитала да пише проза. Стигнала до национална олимпиада, където заела призово място. В книгата на д-р Петър Петров са публикувани част от разработки на Ивана.