За първи път у нас група спечели музикалният формат X Factor. Талантливите пловдивчанки от 4 Magic Елия Тодорова, Никол Канева, Валентина Никова и Елеонора Иванова завоюваха победата си с 54% вот и тя им донесе чек за 50 000 лв. На второ място се класира сочената за победителка Йоана Димитрова, а трета е Ева Пармакова.

Пълен обрат показа финала на шоуто на Нова телевизия, за което до последно се смяташе, че ще бъде оглавено от екстравагантната сладурана Йоана. След победата на гласовитите пловдивчанки от 4 Magic, в социалната мрежа се развиха страхотни дебати - нагласено ли е шоуто. "Момичетата са наистина много талантливи, но начинът, по който ги изтикаха към "победа" беше грозен, нечестен и не много добре разигран театър, но пък то е така с много неща в съвременна България", коментират почитатели на формата. Сред мненията е и това, че женската формация ще се изпари след победата си, така както се е случило с миналогодишни първенци като Християна Лоизу и Славин Славчев, които не са успяли да се отвърдят така както техните подгласници.

Не е изключено победата на 4 Magic да е чисто стратегическа. От години в родния музикален бизнес, липсва присъствието на чисто женска група. "Те са нежни, талантливи момичета, нямат нужда от много шум, защото могат да пеят. Браво и на Любо Киров като ментор! Скормни, прекрасни момичета желая ви много успехи", обсъждат доволни почитатели на X Factor.
"Те би трябвало да са пример за младите хора, че с много работа и постоянство, се постигат целите", коментира на финала продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян.

На големия финал финалистите пяха с предишни участници на музикалното риалити. Случайно или не завършилата трета - Ева, пя с Михаела Маринва, която също беше трета в сезон 2014 на X Factor. Подобно съвпадение имаше и при бронзовата медалистка Йоана. Дуетната й половинка Кристиан Костов също беше втори в сезона на шоуто през 2015 г. 4 Magic пък победиха и пяха с победителя от същия сезон - Християна Лоизу.