В навечерието на Великден Валя поднесе невероятен концерт – спектакъл на всички жители и гости на град Чипровци. Концертът беше по повод “Фестивалът на чипровския килим”, на който присъстваха много гости от страната и чужбина.

Фестивалът се провежда за трета поредна година и има за цел да популяризира чипровския килим, като представи, както традицията в занаята, така и навлизането на съвременни мотиви в изработването му. Кулминацията на празника беше концерта- спектакалът на Валя и нейната танцова формация.

Над 2 часа и половина Валя и танцьорите веселиха всички присъстващи на празника. Певицата представи новата си фолклорна програма и успя с нея да разиграе гостите на кръшни хора, които се извиваха на целия площад в града. Освен фолклорни песни, Валя поздрави зрителите и със златни сръбски хитове на легендарни изпълнители от Сърбия. По младите хора пък не пропуснаха да пожелаят и големите хитове на певицата през годините, както и последната й песен – “Как ли да те моля”.



“Щастлива съм, когато виждам пълни площади и хората, които се веселят. По този начин забравят проблемите си и успяват да се откъснат за малко от сивото им ежедневие. Публиката в Чипровци беше много емоционална и знаеше всички мои песни от новата ми фолклорна програма. Това се пролича и по дългите хора, които не спираха тази вечер”, сподели певицата минути след концерта.



Кметът на града, г-н Пламен Петков обеща на публиката, че отново ще ги срещне с Валя и ще повторят всичко, което се случи на тазгодишния фестивал на чипровския килим.

Източник и сн.: Planeta.tv