Днес започва излъчването на полуфиналната надпревара в „България търси талант”.

Всеки вторник,в продължение на два часа кандидатите за титлата „талант на България” ще имат възможност да представят пред журито, публиката и зрителите на медията своите умения и нови номера и да докажат защо заслужават да спечелят наградата от 60 000лв.

В края на всеки лайф, в продължение на 10 минути, линиите за гласуване ще бъдат отворени. Номерът, който спечели най-много гласове отива на финал. Номерата, които се подреждат на второ и трето място ще трябва да чуят „присъдата” на журито в състав Любо, Хилда и Маги, и само едното изпълнение ще се пребори за правото да участва на финала. Резултатите от гласуването ще стават ясни всеки четвъртък от 21:00 часа.

Зад кулисите на „България търси талант“ вълнението пък не може да се опише с думи. 

Близо 400 души бяха допуснати до същинските кастинги на „България търси талант”. От тях 169 изпълнения получиха позитивните коментари на журито, но само 60 се сдобиха с тяхната благословия да продължат на полуфиналите.

Първите 10 участници, които ще взривят публика, жури и зрители са гордостта на Варна – морските сирени Рио Крю, които ще докажат, че варненци могат да танцуват, както и най-възрастният танцьор в шоуто – 84 годишният Иван Дзезов и неговата партньорка Мария Стоименова.

Към тях ще се присъединят момчето от Африка Тени Омеде, което впечатли с любовта си към българската рок музика и с право беше кръстен от феновете „нигерийският Данчо Караджов…”, най-бързата китара на Троян Христо Кирилов, един талант, който се запознава с жена си в телевизионното шоу „Давай поженимся” в Русия, а след участието му в „България търси талант” му се роди дъщеря, както и човекът с многото гласове Илия Маринов, който строи домове край брега на морето, не мечтае да става звезда, а да построи дом и за себе си.

Гордостта на Айтос е акробатиката, а гордостта на Спортен клуб „Орел” са ….Маргарита, Мария, Десислава и Янислав. Най-популярният бургаски талант в момента е Йордан, известен като Мистър Га – Га и не заради перфектния си танц, а заради смелостта да направи нещо щуро на сцената….

В първия полуфинал ще бъде представена и бургаската певческа школа. Лидия Стаматова е едва на 10 години, но изпя “Listen” на Бионсе все едно вече 10 години е на сцената. Към полуфиналите на „България търси талант” продължиха и две момчета, които изживяха истинска драма. От петима те останаха … двама.

Дениз и Съби се явиха на кастингите заедно с фаворитите от първи сезон Стрийт Дъст. Но журито реши да даде шанс само на тях двамата и те са решили да разбият зрителите под новото име Бийт Стрингс. И понеже танците властват във втория сезон на шоуто, на сцената ще се качат и една от сензациите по време на кастингите. Петорката от Сливен Хил Крийпс играха хип-хоп на „Една българска роза”