Вижте кои бяха първите 8 двойки в "Bailando - сцена на мечтите":

Желяз Турлаков пее заедно с Мира Радева
Желяз е на 34 години. Попада под влиянието на наркотиците едва шестнадесетгодишен. След 10 години, прекарани в различни центрове за лечение в Германия, Испания и Италия, успява да преодолее зависимостта си. През 2005 година основава една от двете законни комуни за лечение на наркомани в България, където в момента се лекуват над 20 наркозависими. Комуната функционира изцяло благодарение на дарения. Мечтата на Желяз е да основе нова комуна, която да помага на множеството зависими у нас, които нямат финансовата възможност за лечение в чужбина и чиято единствена алтернатива е да се лекуват в България.



Рада Рачева пее заедно с Красимир Каракачанов
Рада е на 14 години и е едно от момичетата в деветчленно семейство, което притежава малък семеен бизнес за производство на плодови сокове. В опит да намери своя дом, семейството на Рада е сменяло жилището си 12 пъти. Днес всички живеят в къща в покрайнините на Пловдив, която могат всеки момент да изгубят заради невъзможност да плащат вноските по кредита й. Семейството на Рада е в утежнено финансово положение и поради факта, че една от нейните сестри страда от левкемия. Рада ще пее за своята мечта да осигури дом на деветчленното си семейство.



Кристиян Григоров пее с Маргарита Михнева
Кристиян е 16-годишен ученик от Етрополе. Момчето, което доскоро е приковано към инвалидна количка, в момента се подлага на рехабилитация, за да възстанови двигателните си способности. Направил първите си крачки благодарение на Детското ортопедично отделение в Горна Баня, Кристиян мечтае да обнови остарялото медицинско оборудване в клиниката. Мечтата му е да помогне за закупуване на професионална техника, с която да се лекуват и други деца с костни проблеми.



Богдана Митова пее с Дидо от D2
Богдана е 22-годишна певица, която тази година ще завърши висшето си образование. В живота й има много запомнящи се мигове, а най-важният от тях е този, в който решава да се занимава с музика. Богдана участва в Bailando, за да осъществи мечтата на своя приятел Емил, който страда от физическо увреждане. Богдана ще събира средства за построяването на достъпни къщички за хора с увреждания, в близост до рехабилитационния център в град Павел Баня.



Асен Йорданов танцува с Евгения Раданова
Асен е 23-годишен спортист, един от най-видните ни състезатели по шортрек. Той мечтае за нова и модерна зимна пързалка, съобразена с последните технологични новости и изисквания. В България има само две пързалки и те са в окаяно състояние. Ето защо на българските спортисти, занимаващи се с шортрек, хокей и фигурно пързаляне, се налага да се готвят за състезания в чужбина, което е твърде скъпо.



Николай Дойчев танцува със Сантра
Ники е 16-годишен хип-хоп танцьор. Той кипи от енергия и винаги се усмихва, въпреки проблемите. От 10 години се грижи за болна си майка Моника - една изключително красива и силна жена, бореща се с рака. След 9 операции, днес тя се чувства добре, но се нуждае от скъпи животоподдържащи лекарства.



Евгения Терзиева танцува с Young BB Young
Евгения е на 19 години и се занимава професионално с модерни танци. Като дете тя мечтае за сестра. Тази мечта се осъществява и днес двете със сестра й Гергана са неразделни. Преди година, докато се учи да кара колело, Гергана претърпява тежък инцидент, който оставя белези по лицето й. За щастие лекарите успяват да излекуват тежките й наранявания, но сега е необходима намесата на пластичен хирург. Евгения иска да събере пари за сложната лицева операция на по-малката си сестра и да върне усмивката на лицето й.



Росица Караджова танцува с Христо Калоферов
Роси е 18-годишна девойка с увреден слух. Загубила е баща си преди няколко години, а майка й и сестра й също са нечуващи. За съдбата си тя казва: “Мога да се ядосвам на съдбата си, но аз предпочитам да се усмихвам”. Роси танцува от осем години в училището за хора с увреден слух в Хасково, от три години се занимава професионално с танци. Тя е победителка в конкурса “Мис Тишина България”. Нейната мечта е да учи актьорско майсторство.

Източник: dir.bg

Снимки: Old School Productions