Първото издание на фестивала “Арт Поток” ще се проведе това лято. Между 18 и 25 юли в Общинския Исторически Музей и Читалището на гр. Царево, ще има изложби, концерти и литературно четене, а зрителите и гостите на черноморското селище ще се насладят на хитови театрални представления. Организатори на културните празници са Hacienda Beach-Лозенец и Община Царево.

Началото ще бъде дадено на 18.07/понеделник/ с интересна изложба. Още през март от клуб Hacienda обявиха конкурс за млади автори /до 30 години/ на тема „Слонът”. Целта пред творците бе да създадат художествени произведения, в които присъства или има четивност на „слон“, без те да имат бижутериен или сувенирен характер. Атрактивния бозайник е неизменна част от логото на Hacienda. В изложбата ще участват 13 утвърдени творци, като техните творби са в стиловете живопис, скулптура и керамика. Своите произведения ще изложат и победителите в конкурса. Мария-Магдалена Попова ще покаже работата си върху платно, а Иван Петков графика на тема „Слон“.

Някои от творбите вече са откупени за колекцията на собственика на Hacienda Димитър Тодоранов. Те ще се превърнат и в част от представителни изложби в няколко града на България. Същата вечер група „Остава“ ще изнесе бутиков концерт за всички почитатели на качествената българска музика.

На 19.07 /понеделник/ известния писател, драматург и режисьор Елин Рахнев ще представи пред морската публика второто издание на култовата си стихосбирка „Канела“. За първи път тя се появява на пазара през 2008г. Библиофилското издание е все така красиво и изящно с оригиналните графики на българския художник Кольо Карамфилов. Корицата е обновена и стилна.



От 19 юли стартира и театралния маратон в НЧ “Георги Кондолов-1914“. Първата вечер е запазена за постановката „Свалячи“ от Елин Рахнев с участието на Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро, на 20 юли театралната сцена ще приюти актьорите Игор Дамянов и Иван Тодоров с пиесата „Умирай лесно“, кралицата на българския театър Татяна Лолова ще гостува на 21 юли в Царево с моноспектакъла си „Дуенде“ по текстове на Ф.Лорка и Р.Апостолова, много смях очаква почитателите на комедията на 22 юли, когато ще се играе пиесата от Жолт Пожгай „Кастинг за мъже“ с участието на Мария Сапунджиева и Геро, на истинска „Любовна афера“ ще станат свидетели зрителите на 23 юли, а Ернестина Шинова и Димитър Баненкин са главните герои в пиесата на Филип Блазбанд, 24 юли е запазен за спектакъла „Фенове“ с участието на Стоян Руменин и Георги Атанасов, финала е на 25 юли с моноспектакъла на актьора от НТ „Иван Вазов“ Георги Мамалев, който ще зададе житейския въпрос „Какво става?“. След края на представленията зрителите ще имат възможност да се запознаят и разговарят с актьорите.



“Арт Поток цели да обедини представителите на театъра, музиката и изкуството, да ги свърже, давайки им стимул да творят и да се срещат отново. Това е форум, който среща модерното с традицията, а ентусиазирания му екип смята да го обогати и развива занапред. Благодарим за подкрепата на кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев, който веднага прегърна идеята и помогна за реализирането на културните празници ”, споделя един от инициаторите на фестивала, художника Стефан Божков, който е арт директор на Hacienda Beach-Лозенец.

Билети за събитията от фестивала може да откриете в Еventim и в Информационния Център на Община Царево.