Любовта на поп звездите минава през стомаха и приятелството на Любо Киров с Мария Илиева доказва това.

Изпълнителката на „Играя стилно” все още разказва легенди за пилешките дробчета по селски, с които бившият фронтмен на „Те” я гощавал, докато пишел текст за поредния й хит.

Най-добрият барабанист сред родните изпълнители бил факир и на барбекюто, но го ползвал за атракция при големи сбирки в дома му, пише „Монитор”. „Васил Найденов все ми викаше: „Ти пак ли ще готвиш карантии? Не ти ли омръзна?”, разказва с усмивка музикантът.

„Битовият ми период в кухнята отмина, сега съм спец по рибните ястия. Добър съм и в пастата с морски дарове.”

Илиева е и най-близкият му човек в журито на X Factor, чийто втори сезон тръгва на есен по Нова. Пътищата им се пресичат на клубна сцена още преди 15 години, когато и двамата изкарват джобните си като групари.

„Надушихме се още преди да знаем, че ще пропеем професионално.”, казва Любо и прави разбор на другата двойка съдии в шоуто: ”Бил съм фен на Заки и „Авеню” още в казармата, а от Саня (б.а. Армутлиева, шефката на „Вирджиния рекърдс”) мога да науча повече за индустрията от бизнес гледна точка.”

През отиващото си лято Любо събирал тен само под блицовете на морските клубове, в които имал участия. Като човек с ценз от НХА искал да отскочи до Флоренция, за да разгледа творбите на Микеланджело, но ангажиментът в X Factor осуетил плановете му. Когато не прослушва кандидати за слава, Киров е отдаден на 2-годишната си племенница.

„Пея й „Мама ми купи днес” и „Хей ръчички”, любими са й. Децата имат безпогрешен радар за музика. Онзи ден Графа ми се обади, за да ми каже, че неговите Крис и Никол вече си тананикат новото ми парче „Имам само теб”,  горд е Любо.