Отпускарският августовски месец е в разгара си, но конкурентните телевизии не почиват.

Би Ти Ви и Нова започват поредната си епохална битка за зрителски интерес още от следващия понеделник, 17 август. Именно за тогава е предвиден стартът на „Биг Брадър". За първи път от няколко години насам сеирджийското шоу ще приюти в своята Къща не випове, а обикновени хора, мечтаещи за бърза слава.

Началото на хитовото шоу е от 20 ч., но на Нова тв ще й е широко около врата само за час. Точно в 21 часа те трябва да са зарибили добре зрителите, защото по това време по Би Ти Ви започва т.нар. Национална селекция за детската Евровизия, чиято цел е да покаже малките изпълнители, желаещи да се изявят на големия певчески форум, чийто домакин тази година е България. Тя ще протече на няколко етапа, като изпълнителите ще демонстрират качествата и пред звездно жури в състав Слави Трифонов, Евгени Димитров - Маестрото и други специалисти.



„Това е добър ход, защото всички продуценти знаят колко обичат зрителите да гледат талантливи дечица. И е много вероятно повечето хора да превключат на пеещите малчугани", коментират тв експерти, пише "Всеки ден". Още повече че като нищо на екран да се появи и Крисия, която да открие пилотния епизод на селекцията на нейните наследници, какъвто слух циркулира.

Откритието на Слави определено ще наклони везните в полза на Би Ти Ви. От Нова обаче едва ли ще стоят със скръстени ръце и най-вероятно ще измислят някакви изненади, с които да приковат почитателите си пред екрана. Голямата награда от 50 бона за крайния победител няма да бъде спечелена лесно, обясняват от екипа на шоуто. Този път Къщата ще имитира селска ферма, за да се нанесе удар по „Фермата", друго хитово риалити, което стартира през септември по Би Ти Ви.



Водещи на „Биг Брадър" отново ще са Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева. От екипа на предаването са обещали в шоуто да влязат много „яки" мъже, както и атрактивни личности, които да засенчат тризначките Вяра, Надежда и Любов. От Би Ти Ви обаче, освен атаката с детската Евровизия, са се подковали повече от добре с „Фермата". Водещи са Иван и Андрей, които вече са събрали кандидатите за селски живот, който ще е съвсем автентичен, без елементарни битови условия, каквито все пак в „Биг Брадър" ще има.



Пак наесен по Би Ти Ви се очаква и стартът на новото предаване „Домът мечта". То е родната версия на американското шоу „Пълна промяна за дома", а целта е да се промени къщата на семейство в нужда. След като по Нова приключи „Биг Брадър", веднага следва „ВИП Брадър". Чака се и нов сезон на „Х Фактор".