Руският президент Владимир Путин днес ще отпразнува 64-тия си рожден ден със своите близки и приятели.

„Президентът ще отпразнува рождения си ден и публични събития не са планирани. Но ще получи международни телефонни обаждания и поздравления. Той ще използва това, за да обсъди някои съществени въпроси. Държавните глави винаги правят така”, съобщи Дмитрий Песков, говорителят на Владимир Путин.

Руският държавен глава е роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград (сега Санкт Петербург).

Миналата година Путин празнува рождения си ден играейки хокей в Сочи.
Какво обаче може да се подари на човек, който има всичко? Прокремълски сайт реши, че подходящия подарък е книга за поп културата с изображения на руския президент.

В нея на 288 лъскави страници Путин е показан така, както го изобразяват списания, телевизии, филми, графити, скулптури, обложки на музикални албуми и дори опаковки на потребителски стоки.

Има множество фотографии на обществени демонстрации в подкрепа на Путин, като на една от тях млади рускини изписват с телата си букви в надпис: „Честит рожден ден на Владимир”.

И наистина, рождения ден на руския президент беше отбелязан дори в САЩ. Огромно знаме с лика на Путин се развя днес от моста на Манхатън в Ню Йорк.

Флагът с размери 6 на 9 метра, изобразяваше руския президент в костюм на фона на националния флаг на Русия и надпис „миротворец“.

Гледката изненадала служителите на офисите, чиито прозорци гледат към моста. След обаждане на телефон 911 на място дойдоха полицаи, които премахнаха флага.

Източник: VESTI.bg