12 популярни личности с музикален талант, но не професионални изпълнители ще бъдат участниците в новия музикален проект на Маги Халваджиян „Маскираният певец”. От началото на август по Нова телевизия се върти реклама на новото шоу, зад което стои екипът на имитаторското шоу „Като две капки вода”.

Според регламента, в продължение на 3 месеца, известни българи ще живеят скрити зад маски. Костюмите, създадени специално за шоуто, са на животни и митични същества. Те ще крият певците при всяка тяхна изява на музикалната сцена, писа „Уикенд“. Макар подробностите около „Маскираният певец“ да се пазят в тайна, феновете вече започнаха да правят спекулации. Една от тях е, че Димитър Рачков ще води предаването, тъй като се появява и в телевизионната реклама. Зрители на шоуто бързо разпознаха в рекламното видео с маскирания като бик участник колоритният писател Папи Ханс.

Според хора от кухнята на шоуто, бившата половинка на Рачков – Мария Игнатова също ще пее, маскирана като приказен герой. Не е тайна, че след раздялата си с комика, блондинката изпадна в забвение. Преди да пробие като водеща в „Господари на ефира”, „България търси талант” и „Х Фактор” дълги години Игнатова се опитва да блесне в родния шоубизнес с различни начинания. Малцина днес помнят дебюта й като певица през 2009 г.


Трите парчета, които тя изпя с артистичния псевдоним Мари, останаха незабелязани. След като първата й песен „Не ме търси” никого не впечатли, амбициозната блондинка записа втората „Невъзможно” заедно с популярния тогава Стратия. Най-неуспешен се оказа третият й опит с песента „Искаш”, която я отказа от музикалното поприще. След като „Господари на ефира” отпадна от програмната схема на Нова телевизия в началото на годината, Мария остана без работа. Маги обаче знаел за напъните й да пробие в музикалния бранш и й предложил да участва в шоуто.


Певицата Люси Дяковска също получила оферта, тъй като наскоро участва в немското издание на „Маскираният певец”, дегизирана като лилав октопод в златиста рокля. Не е изключено Люси да бъде част от журито. Към момента не е обявено, че такова ще има в българското шоу, но чуждестранните формати разполагат с жури и е почти сигурно, че родните продуценти ще следват модела по лиценз.