След поредица от раздели и събирания най-коментираната тв двойка е готова да мине под венчило.

Димитър Рачков и половинката му на екран и в живота - Мария Игнатова, ще чуят сватбения марш още тази година. Щастливото събитие е планирано за септември, като в момента се оглеждат най-романтичните терени на родното Черноморие.

За това, че Рачков и Игнатова ще узаконят връзката си, разкри негов много близък приятел, който е ангажиран да помага за сватбеното тържество в комплект с жената на Магърдич Халваджиян - стилистката Кремена. Продуцентът и съпругата му всъщност ще бъдат и кумовете на дълго чакания съюз.

По предварителни разговори Мария искала най-важният ден в живота й да бъде решен в розови декорации, но стилистката се опитва да я убеди за по-нестандартни решения издава информаторът ни. Датата за събитието е насрочена, но се пази в пълна тайна, за да се избегне журналистическият интерес. Това, което е ясно със сигурност, е, че ще се случи в края на лятото.

Нищо чудно точната дата да е 26 септември, когато всъщност е рожденият ден на тв водещата. Осем дни преди това рожденик е и самият Рачков, който ще навърши 43. Но избирайки за сватбата 36-ия рожден ден на Мария Митко искал да благодари на половинката си за търпението и куража да изтърпява неведнъж особения му характер, коментират в средите.



Влюбените държали церемонията да бъде на морето и в момента текат трескаво огледи на подходящи места, където няма да има навалица от хора, за да осуетят празника.

„Мария и Митко отдавна си говорят за сватба, но покрай работата все отлагаха. Честите караници и раздели също ги възпираха от тази крачка, но за последната половин година успяха да потушат скандалите си", разказва пред „Всеки ден" човек от обкръжението на двойката.

Тя афишира връзката си за първи път преди 6 години. Зад гърба си Мария и Митко имат по един неуспешен брак. Блондинката първо надяна брачния хомот с бизнесмена Петко Димитров, от когото има син Виктор. От връзката си със сценаристката Христина (настояща половинка на продуцента Евтим Милошев) Рачков също е баща на момче - Димитър-младши.

Неслучайно от септември за новия сезон на шоуто „Господари на ефира" се гласи за стола на Димитър Рачков колегата му Ненчо Балабанов. Причината за смяната е сватбата на комика и след това меденият месец, който според запознати ще бъде воаяж из Италия и Монако.

Продуцентите на предаването обмислят и коя дама да замести Мария Игнатова. Усилено се говори, че това ще е друг кадър от шоуто „Като две капки вода", а именно Милена Маркова-Маца.

„В никакъв случай няма да е Милица Гладнишка. Тя не е удобна на шефа, защото не си мълчи и казва това, което мисли", коментират от екипа на продукцията.