“Пепи - така искам да се казвам във филма.” Репликата е на 7-годишния Петър Милошев - сина на Евтим Милошев, който ще има роля в 6-ия сезон на “Откраднат живот”. Сериалът е продуциран от баща му, а майка му Христина Апостолова пише сценария.

Впрочем тя била измислила друго име за малкия герой в сериала, който дори веднъж се е появявал епизодично, но детето си харесало Пепи. “Продуцентско решение”, заявил баща му на сценаристката, когато ѝ съобщил с усмивка промяната. Та Пепи ще се окаже син на новия санитар, който пристига в болница “Свети Кирил”. Той всъщност е доктор, загубил лекарски права, а в ролята ще се превъплъти един от най-популярните български актьори. Толкова подробности засега.

В новия сезон се разгръща ролята и на Димитър Рачков-младши - сина на Димитър Рачков, който вече натрупа достатъчно стаж в “Откраднат живот”. Той е първото дете на Христина Апостолова, т.е. тя пише и неговите реплики.

Ангажиментите на двете деца в успешната поредица на Нова тв няма как да бъдат отменени, поради което Милошев изобщо не е и помислял да ги вземе в детския сериал, който започва да снима в края на юли.

Група деца, които живеят в китно градче (снимките ще са в Банкя), си правят футболен отбор и отиват на футболен турнир. Това е сюжетът в “Румбата, аз и Роналдо”, който Милошев прави за БНТ. “Съвсем умишлено търсих връзка с добрата традиция на детските филми, с които ние сме израсли. Сценарият дори напомня “Войната на таралежите” на Братя Мормареви, в който децата играеха баскетбол и сами си направиха игрище”, разказа Милошев пред “24 часа”. И за да е сигурен в качествените снимки, е поканил за участие едни от най-добрите ни актьори. Главната роля - на треньора, е поверена на Деян Донков. Дядото на един от главните малки герои ще се изпълнява от Васил Банов. Ако сте забелязали, той е част от състава на всеки сериал, сниман от Милошев. “За кадем ми е”, казва продуцентът.

Съпруга на Банов ще е великолепната Петя Силянова. Запазени роли има още за Димо Алексиев (“Откраднат живот”), който ще е бивш футболист, и за Гергана Данданова (“Дървото на живота”).