Димитър Рачков и Ненчо Балабанов не могат да си разделят зрителската любов.

Двамата комици са в тиха война от месеци, научи „Всеки ден". Извън студиото актьорите се мразели до мозъка на костите си, отбягвали се един друг и често си позволявали да злословят зад гърба на колегата, твърдят хора от екипа на „Господари на ефира".

Противно на очакванията, враждата била подета от инак добродушния на външен вид Рачков. След появата на Ненчо Балабанов в екипа на Маги Халваджиян мъжът до Мария Игнатова започнал да усеща, че първото място на любимец на публиката му се изплъзва. Освен това той се притеснявал, че може да бъде детрониран от по-младия си колега, който само за година успя да завърти шеметна кариера.

Той направи запомнящо се участие в „Като две капки вода", после се разписа със собствена рубрика - „ФейсБойко", в „Господари на ефира", а вече има и запазено място на водещ в забавното предаване, в което доскоро Рачков се смяташе за най-голямата звезда. Митко приемал с усмивка успехите на колегата си, но вътрешно се страхувал, че хлябът му е застрашен.

Типично за всеки актьор с огромно его, в приятелска компания Рачков често омаловажавал успехите на Балабанов и дори го оприличавал с халтураджия. Поради тази причина в професионален план Димитър не искал да работи в екип с колегата си и двамата да са партньорска двойка в „Господари на ефира". Отношенията им били чисто колегиални - поздрави, делови срещи с продуцентите им и дотам

. „Два огромни Аза на едно място биха взривили студиото! Ненчо има не по-малко самочувствие от Митко. Доскоро никому неизвестен, той най-накрая плесна щастливо с ръце, че талантът му е бил забелязан, и започна да се държи все едно е хванал Господ за шлифера. Блазни го медийната слава и постоянно се стреми към нея", разказват запознати с мъжката драма в „Господари на ефира".

Други пък твърдят, че Митко Рачков по начало си бил доста завистлив. Затова всеки успех на колега го карал да злобее вътрешно и да се настройва срещу него.