Митко Рачков разнищи театралната реформа и жълтите вестници в интервю за "24 часа". "Радвам се, че Бойко Борисов ми е фен, надявам се, че не е единственият", изхили се той.

Ето какво каза за клюкарските газетки: "Дразни ме прекаленото внимание на жълтите издания. Пишат се изключителни глупости, невъобразими неща. Според мен те имат един голям списък от имена и си казват: "Този месец не сме писали за Рачков и Мария Игнатова, дай да измислим нещо. Изкарахме ги, че са алкохолици, гейове, какво остава - примерно нямат пари да си плащат парното."

И мине месец-два, пак се сещат за нас."Миналия път писахме че нямат пари за парно, дай сега, че не могат да си платят тока."

Последно бяха писали за някакъв любовен триъгълник между мен, Мария и Денис Ризов. Мисля че някой си е гризал ноктите и се е чудил какво да напише. Видял е снимка с Денис и е казал: "Ето, тримата са заедно".

Журналистите не се и подписват под такива материали. Аз, като изляза на екрана, заставам с името си. Някой, като напише статия, трябва също да се подпише. Ако не е хубаво предаването, аз си поемам последствията, ако е хубаво - също. Такава е работата и с тази статия.

Ако е сполучлива - получи си аплаузите, ако не, поеми отговорността. На Запад също има жълта преса. Но там хората си напъват мозъците, чудят се кого къде да заловят, щракат истински снимки, докато тук стоят на кафенце и цигара и казват: "Сега за кого по-точно да пишем?"

Там звездите са наистина звезди, получават милиони. Това, че животът им е на показ, е част от цената, която плащат, но тя си заслужава. И могат да ги заловят с някое гадже в изневяра, ама го правят професионално. У нас за звезди не може да се говори, ние сме популярни лица.