Въпреки че остана шокиран от поредния арест на брат си Петър, в крайна сметка Димитър Рачков е решил да му помогне, пише „Всеки ден".

В началото актьорът категорично отказваше да се свърже с по-малкия си брат, а след като научи, че е задържан за притежание и разпространение на фалшиви долари, дори се отрече от него.

Шоуменът обаче искрено се притеснил от новината, че Петьо може да иде в затвора за 5 години и запретнал ръкави да му оправи бакиите за пореден път. Въпреки че бе пуснат на свобода, 35-годишният мъж тепърва ще си има вземане-даване с правосъдието. Известният му батко е поел за последен път опеката над своята плът и кръв, но е поставил условие за помощта си.

Шоуменът бил категоричен, че ще плати всички разноски за адвокати и съпътстващите ги такси, при положение че след края на делото Петър веднага се изнесе в чужбина и повече не вясва пред очите му. Провинилият се член на фамилията Рачкови се е съгласил на условията и е обявил, че ако отърве затвора, ще се изсели завинаги в Испания, разказват близки на семейството.

„Каквото е необходимо, съм направил за Петър. Той е пълнолетен гражданин и ако се докаже, че е извършил някакво нарушение, ще си понесе своята отговорност. Аз съм до тук. Прекалено много време отделих да се занимавам с проблемите на човек, който очевидно не си взима поука от грешките си", сподели омерзения Рачков.

Според запознати, за да се оправи с всичките дългове и сметки на по-малкия си брат, телевизионният водещ се е бръкнал с над 70 хиляди лева, като по-голямата част от парите отишли за погасяване на заеми, натрупали огромни лихви.

„Всичко, което се случва с брат му, буквално го съсипва. Митко не знае къде се намира, не може да разбере къде е сгрешил и защо по-малкото му братче се забърква в такива долни истории. За да събере парите, той се скъсва от работа, близките не могат да му видят очите. Никак не е честно той да го отнася, при положение, че винаги му е помагал. Това е поредният „заем", който му дава, за да си оправи живота, но резултат очевидно няма", жалват се близки на Рачков.

Снимка: Булфото