На „господаря на ефира" Димитър Рачков определено му порасна работата.

От няколко години той поддържа слуги, които се грижат за къщата му в провинцията, научи „Всеки ден".

За целта не се охарчвал кой знае колко, защото ползвал услугите на пенсионери, готови да му работят за жълти стотинки.

Преди известно време Димитър Рачков взел от майка си наследствен парцел в бургаското село Твърдица. Мястото било доста отдалечено от центъра, което за актьора се оказало добре дошло, защото предлагало истинско спокойствие. Той решил да си построи вила там. Закарал цяла строителна бригада, която му вдигнаха сградата за отрицателно време. „То това не е къща, а цял палат", разказаха пред „Всеки ден" хора от Твърдица.

„На два етажа е, но е огромна. Има няколко бани, спални и специална стая за игра на децата - неговото и доскоро това на Мария Игнатова, нещо като забавачка е", обясниха още хората, влизали в имота.

Дворът бил оформен почти като парк с беседки и пейки. На актьора обаче не само че не му оставало време да се занимава с поддръжката, но и нямал желание да го прави. Затова си наел човек от селото за градинар. „Ходи в къщата, копае, чисти. Рачков му плаща някакви пари, колкото да не е без хич. Хората в село са бедни, пенсионери. Те са доволни и на 100 лева към пенсията", обясниха още местни жители.

Освен градинар, актьорът ползвал и услугите на една възрастна жена, която поддържала къщата, докато го няма. Той ходел в скъпия имот само през ваканциите, но през останалото време не смеел да го остави без надзор. Жената имала задача да го посещава през ден, да чисти, да мие прозорците и да наглежда за крадци. Когато решавал, че ще ходи в Твърдица, Рачков добавял и поръчка да му готви.

Между другото в селото много го обичат. И не само защото осигурява хляб на двама души там, а и защото не се големеел много.

Като се прибирал там, обикалял по скромните местни кръчми, говорел си с всички и раздавал автографи на всеки, който му поиска.

За разлика от него обаче Мария Игнатова рядко се появявала сред селяните. Тя предпочитала да си стои в луксозния имот и да се крие зад черни очила.