Радко Петков е само на 16, но вече има завидни постижения зад гърба си, научи HotArena.

През 2014-а той бе на крачка на от победата в „Големите надежди”, а година по-късно достигна до последния кръг в детската „Евровизия” и до полуфинал в „България търси талант”. През 2016-а пък триумфира в „Бургас и морето”, пише "Уикенд".

Най-големия успех в досегашната си кариера младежът от Троян пожъна миналата неделя, когато в епичен сблъсък със Сара Сюзет спечели петия сезон на „Гласът”. Ден след края на хитовото Би Ти Ви риалити „Уикенд” се срещна с шампиона и го разпита как ще похарчи солидната си премия от 50 000 лв., какви са впечатленията му от шоуто и има ли развитие в отношенията му със Симона Загорова, за която проля сълзи в ефир.

За треньора Иван Лечев разказва, че са се запознали на фестивал в Несебър преди няколко години, но до там. Втората им среща е била в „Гласът на България”.

„Не знам защо хората смятат, че сме близки. Глупости са това“, категорично е момчето. За Симона Загорова Радко разказва, че са станали големи приятели покрай формата.

„С нея ставахме все по-близки и близки. Получи се така, че приятелството ни излезе на преден план. Със Симона дори си бяхме говорили, че каквото и да се случи, двамата ще си останем приятели. Двамата станахме като дупе и гащи, постоянно и навсякъде сме заедно. Постоянно се чуваме“, разказа още Петков. Радко смята да вложи наградата от 50 000 лева в равитието си. Младият талант коментира прякора, който му лепнаха – „МАЛКИЯТ АЗИС“:

„Моля?! Боже Господи, така ли ме наричат?! Аз не искам да се занимавам с фолк. В противен случай щях да избера отбора на Камелия в „Гласът на България”. Нямам нищо против този жанр, като ходя по дискотеки с приятели слушам такава музика. Желанието ми обаче е да се занимавам с поп, с R&B…“