Черна завист и лакомия за чуждото са основните причини за грабежа на телефон извършен от Радо Прашката, заради който бе опандизен в сряда сутринта. Това стана ясно от неговите чистосърдечни самопризнания, предизвикани от ползотворния за душата престой в ареста на полицията.

Секс символът на „Биг Брадър” разказа, че забелязал модерния джиесем на жертвата, докато се возели в автобус 204. Още щом зърнал лъскавата машинка сърцето му се свило от завист, че някакво си момиченце има такова устройство с интернет и други екстри, а той самият не. В главата му мигновено се оформил пъклен план да я проследи и със сила да вземе това, което харесва.

''В автобуса видях едно момиче, което си играеше с готиния си телефон. Казах си – тази вечер той ще бъде мой. Причаках я да слезе, но тя взе та ме изгледа втренчено и аз много се ядосах, защото явно ме позна. Това обаче не ме отказа и я проследих до една тъмна улица, където я застигнах и взех телефона с дясната си ръка, след което я блъснах – разказва злосторникът – Почнах да тичам, а тя ме попита ''Радо, защо го направи!?''

Прашката признава, че здраво се уплашил, задето момичето го е разпознало. Когато се прибрал в дома си поискал да върне откраднатото, но подтикван от алчност бързо захвърлил добрите намерения. Малко по – късно оставил апарата в заложна къща, а симкартата пуснал в офис на един от мобилните оператори.

Жертвата обаче без колебание се насочила към VІ – РУП на полицията и с две думи обяснила на дежурните за какво и кого става въпрос. Радо Прашката бил арестуван и подложен на разпит в срок, а униформени разкриха, че така и не могъл да каже две свързани приказки. Към края на деня го пуснали срещу гаранция от двеста лева.

На излизане от затвора Радо Прашката изказал искрено разкаяние за простъпката си и обяснил, че наскоро е получил роля на престъпник в новия телевизионен сериал ''Фамилията''. Понеже няма опит в бандитските дела, решил да види какво е наистина да имаш криминално досие. Сподели още, че притежава цели пет мобилни телефона, но всичките по – обикновени от откраднатия. От Столичната дирекция на вътрешните работи обаче уточниха, че той има богато криминално досие за грабежи и кражби, пише skandalno.net.